Είναι γεγονός ότι το iPhone 13 μπορεί να κολλήσει. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που μπορεί να προκαλέσουν το πρόβλημα:

 • Σφάλμα υλικού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προβλήματα με την οθόνη, την μπαταρία ή κάποιο άλλο εσωτερικό εξάρτημα.
 • Σφάλμα λογισμικού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προβλήματα με το λειτουργικό σύστημα iOS, μια εφαρμογή ή μια επέκταση.
 • Προβλήματα με το δίκτυο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προβλήματα με το Wi-Fi, το Bluetooth ή το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Εάν το iPhone 13 σας κολλήσει, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να το επιλύσετε:

1. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Αυτή είναι η πιο απλή και πιο πιθανή λύση για να διορθώσετε ένα κολλημένο iPhone 13. Για να επανεκκινήσετε το iPhone 13, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Για iPhone 8 και νεότερα μοντέλα: Πατήστε και αφήστε το κουμπί αύξησης έντασης ήχου. Πατήστε και αφήστε το κουμπί μείωσης έντασης ήχου. Πατήστε παρατεταμένα το πλευρικό κουμπί.
 • Για iPhone 7 και 7 Plus: Πατήστε παρατεταμένα και ταυτόχρονα το κουμπί μείωσης έντασης ήχου και το κουμπί ύπνου/αφύπνισης.
 • Για iPhone 6s και παλαιότερα μοντέλα: Πατήστε παρατεταμένα και ταυτόχρονα το κουμπί ύπνου/αφύπνισης και το κουμπί αφετηρίας.

Το iPhone σας θα επανεκκινηθεί και θα ξεκινήσει κανονικά.

2. Επαναφορά iOS

Εάν η επανεκκίνηση δεν λύσει το πρόβλημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να επαναφέρετε το iOS. Αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από το μεταχειρισμένο iPhone 12, 13 ή νεότερα μοντέλο, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν το κάνετε αυτό.

Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο - Οδηγός

Για να επαναφέρετε το iOS, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 1. Συνδέστε το iPhone σας σε υπολογιστή με ένα καλώδιο USB.
 2. Ανοίξτε το iTunes ή το Finder στο Mac σας.
 3. Επιλέξτε το iPhone σας στο iTunes ή το Finder.
 4. Κάντε κλικ στην καρτέλα “Σύνοψη”.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επαναφορά iPhone”.
 6. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Το iPhone σας θα επαναφερθεί στην αρχική του κατάσταση και θα ξεκινήσει ξανά.

3. Επικοινωνήστε με την Apple

Εάν έχετε δοκιμάσει τα παραπάνω και το iPhone σας εξακολουθεί να κολλάει, επικοινωνήστε με την Apple για βοήθεια. Μπορεί να χρειαστεί να επισκευάσετε το iPhone σας.

Συνολικά δείτε τα παρακάτω

 1. Επανεκκίνηση (Κλείστε και Ξανανοίξτε το iPhone): Πολλές φορές, ένα απλό επανεκκίνηση μπορεί να λύσει προβλήματα κολλημένου iPhone. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης (κλείσιμο) και το κουμπί έντασης ήχου (σίγαση) ταυτόχρονα. Όταν εμφανιστεί η λυγαριά για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, σύρετε το slider για να το κλείσετε. Στη συνέχεια, πατήστε ξανά το κουμπί ενεργοποίησης για να επανεκκινήσετε τη συσκευή.
 2. Ελευθέρωση χώρου αποθήκευσης: Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης στη συσκευή σας. Έλλειψη ελεύθερου χώρου μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση. Διαγράψτε ανεπιθύμητα αρχεία, φωτογραφίες, ή εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πια.
 3. Ενημέρωση λογισμικού: Βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση λειτουργικού συστήματος iOS. Πηγαίνετε στο “Ρυθμίσεις” > “Γενικές” > “Ενημέρωση λογισμικού” και ελέγξτε για ενημερώσεις.
 4. Απενεργοποίηση εφέ και κινούμενων φόντων: Εάν χρησιμοποιείτε πολλά εφέ και κινούμενους φόντους, μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση της συσκευής. Δοκιμάστε να επιλέξετε έναν απλό φόντο και απενεργοποιήστε τα εφέ κίνησης αν είναι απαραίτητο.
 5. Διαγραφή μη απαραίτητων εφαρμογών: Ελέγξτε τις εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες και διαγράψτε όσες δεν χρησιμοποιείτε πλέον.
 6. Επαναφορά ρυθμίσεων: Εάν τα προβλήματα συνεχίζουν, μπορείτε να δοκιμάσετε μια επαναφορά ρυθμίσεων. Πηγαίνετε στο “Ρυθμίσεις” > “Γενικές” > “Επαναφορά” και επιλέξτε “Επαναφορά Ρυθμίσεων”. Αυτό δεν θα διαγράψει τα δεδομένα σας, αλλά θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες τιμές.
 7. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων: Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν λύσει το πρόβλημα, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Προσέξτε ότι αυτή η ενέργεια θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σας, επομένως πρέπει να κάνετε προηγουμένως αντίγραφο ασφαλείας. Πηγαίνετε στο “Ρυθμίσεις” > “Γενικές” > “Επαναφορά” > “Επαναφορά Ρυθμίσεων Εργοστασίου”.
Διαβάστε  Προβλήματα Φόρτισης iPhone 14 Pro - Λύσεις

Αν το iPhone 13 σας συνεχίζει να κολλάει ακόμα και μετά από όλα αυτά τα βήματα, ίσως υπάρχει πρόβλημα με το υλικό της συσκευής και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple για περισσότερη βοήθεια ή επισκευή.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *