επισκευη laptop

Επισκευή Laptop. Το laptop είναι μια χρήσιμη συσκευή που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μεταφέρουν δεδομένα από το ένα μέρος στο άλλο. Ωστόσο, εάν ο χρήστης αντιμετωπίζει προβλήματα με το φορητό υπολογιστή του, μπορεί να χρειαστεί να απευθυνθεί σε μια εταιρεία επισκευής υπολογιστών ή να κάνει κάποιες αλλαγές προκειμένου να το επιδιορθώσει. Τα συνήθη προβλήματα του φορητού υπολογιστή περιλαμβάνουν:

Επισκευή Laptop – Ο φορητός υπολογιστής δεν ενεργοποιείται

Εάν το laptop δεν ενεργοποιείται, ελέγξτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένο στο φορητό υπολογιστή και ότι είναι συνδεδεμένο σε μια πρίζα που λειτουργεί. Ελέγξτε αν η μπαταρία σας είναι φορτισμένη, καθώς και αν είναι σωστά τοποθετημένη (κατά περίπτωση). Αν έχετε παλαιότερο μοντέλο φορητού υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος του κύκλου ζωής του- αν ναι, εξετάστε το ενδεχόμενο αντικατάστασής του με μια νέα μπαταρία.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα είτε με τον φορτιστή είτε με την μπαταρία σας -ή και με τα δύο-, τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο εσωτερικό πρόβλημα με το ίδιο το υλικό του υπολογιστή σας. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από προβλήματα υπερθέρμανσης που προκαλούν βλάβη μέσω των κύκλων θερμικής διαστολής/συστολής με την πάροδο του χρόνου, χαλαρές συνδέσεις σε εξαρτήματα όπως ψύκτρες, κακοί πυκνωτές (που βοηθούν στη ρύθμιση της τάσης) κ.λπ…

Επισκευή Laptop – Ο φορητός υπολογιστής ενεργοποιείται αλλά δεν υπάρχει οθόνη

Εάν η οθόνη του φορητού σας υπολογιστή είναι μαύρη, παγωμένη ή κενή, μπορεί να οφείλεται σε βλάβη της κάρτας γραφικών. Όταν συμβεί αυτό, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε με μια καινούργια.

Διαβάστε  Βέλτιστες πρακτικές διαφημίσεων TikTok

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την οθόνη του φορητού σας υπολογιστή και δεν ανταποκρίνεται σωστά όταν πατάτε κουμπιά στο πληκτρολόγιό του (όπως το F1), τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τη μητρική πλακέτα ή τα τσιπ μνήμης RAM που χρειάζονται αντικατάσταση. Ανάλογα θα πρέπει να μιλήσετε με τεχνικό και για επισκευή Macbook.

 Το laptop δεν λειτουργεί: Ο φορητός υπολογιστής παγώνει στο λογότυπο των Windows

Εάν ο φορητός σας υπολογιστής παγώνει στο λογότυπο των Windows, είναι πιθανό να οφείλεται σε πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης. Τα προγράμματα οδήγησης είναι προγράμματα που επιτρέπουν στο υλικό του υπολογιστή σας να επικοινωνεί με άλλες συσκευές και λογισμικό. Εάν υπάρχει ένα ξεπερασμένο ή ελλιπές πρόγραμμα οδήγησης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως αυτό. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησής σας από τη Διαχείριση συσκευών:

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη > Εκτέλεση ή αναζητήστε τη λέξη “Device Manager” στη γραμμή αναζήτησης στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
 • Στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε κάθε κατηγορία μέχρι να βρείτε τη συσκευή που αντιμετωπίζει προβλήματα (μπορεί να βρίσκεται στην ενότητα “Συσκευές ανθρώπινης διασύνδεσης”) και κάντε δεξί κλικ πάνω της- στη συνέχεια, επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού προγράμματος οδήγησης από το μενού περιβάλλοντος που εμφανίζεται.

Παρουσιάζει κακή απόδοση

Εάν ο φορητός σας υπολογιστής έχει κακή απόδοση και παγώνει στην κανονική λειτουργία, αλλά λειτουργεί κανονικά στην ασφαλή λειτουργία, τότε θα πρέπει να εκτελέσετε μια πλήρη σάρωση συστήματος. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια επιλέγοντας Όλα τα προγράμματα > Windows Defender.

Στη συνέχεια, επιλέξτε Scan Now (Σάρωση τώρα) από την αριστερή πλευρά της οθόνης σας και περιμένετε να ολοκληρώσει την εργασία του πριν συνεχίσετε με τα υπόλοιπα βήματα:

 • Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης συσκευών – Εάν υπάρχουν ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης στον υπολογιστή σας που προκαλούν προβλήματα με την απόδοση ή τη λειτουργικότητά του, η ενημέρωσή τους θα τα διορθώσει αμέσως! Για να μάθετε ποια προγράμματα οδήγησης χρειάζονται ενημέρωση (και πώς), μεταβείτε εδώ: https://www2a . microsoft . com/en-us/support/windows10/update-driver -device-drivers#tab0tab1tab2tab3tab4tab5
 • Ελέγξτε τον σκληρό δίσκο για σφάλματα – Εάν υπάρχουν σφάλματα σε οποιοδήποτε τμήμα του σκληρού σας δίσκου (HDD), αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακή απόδοση από καιρό σε καιρό, ανάλογα με το πού εμφανίζονται αυτά τα σφάλματα στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν, Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ελέγξετε αν αυτό είναι όντως αλήθεια πριν προχωρήσετε παρακάτω, όπου συζητάμε πρώτα για τη διόρθωση των προβλημάτων RAM, επειδή μερικές φορές προκαλούνται από ελαττωματικά στικ RAM αντί για βλάβη λόγω θερμότητας που προκαλείται από υπερβολική χρήση για μεγάλες περιόδους χωρίς κατάλληλες περιόδους ψύξης μεταξύ των χρήσεων, όπως η νυχτερινή λειτουργία αναστολής λειτουργίας που χρησιμοποιείται τακτικά κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας και όχι μόνο μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια διακοπών εκτός σπιτιού, όπου η χρήση του τροφοδοτικού θα μειωθεί σημαντικά λόγω κυρίως των χαμηλότερων θερμοκρασιών.
Διαβάστε  Επανεκκίνηση iPhone 15 - Όλοι οι Τρόποι

Το laptop κλείνει απροσδόκητα

Εάν ο φορητός σας υπολογιστής τερματίζει απροσδόκητα, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλήματος υλικού. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι οι εξής:

 • Κατεστραμμένη παροχή ρεύματος ή μπαταρία
 • Θερμική υπερφόρτωση (υπερβολική θερμότητα)

Εάν πιστεύετε ότι ο φορητός σας υπολογιστής έχει πρόβλημα με το τροφοδοτικό ή την μπαταρία του, τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα:

Δεν εκκινείται από τον προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος

Εάν ο φορητός σας υπολογιστής δεν ξεκινάει από τον μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, θα πρέπει να ελέγξετε εάν λειτουργεί. Εάν ο φορητός υπολογιστής ξεκινά κανονικά και εμφανίζει όλες τις οθόνες του, τότε αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία σας δεν φορτίζεται σωστά. Μπορείτε να το ελέγξετε αυτό συνδέοντας μια εξωτερική πηγή τροφοδοσίας ή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως το Battery Health (η οποία παρακολουθεί πόσο καιρό χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας).

Εάν το φορητό υπολογιστή δεν εκκινείται από καμία από αυτές τις λύσεις και δεν υπάρχει κανένα σημάδι άλλου προβλήματος με αυτό (όπως χαλαρή σύνδεση), τότε το πιθανότερο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα εξαρτήματα υλικού του.

Η μπαταρία δεν φορτίζει

Ο φορητός υπολογιστής δεν λειτουργεί σωστά: Η μπαταρία δεν φορτίζει.

Εάν η μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή δεν φορτίζει, μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματικό φορτιστή ή στη μητρική πλακέτα. Για παράδειγμα, αν το κουμπί λειτουργίας ανάβει όταν το πατάτε, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα άλλο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μητρική σας πλακέτα. Θα πρέπει να μιλήσετε με τεχνικό για τηνεπισκευή laptop

Ο φορητός υπολογιστής δεν εκκινείται μόνο από την μπαταρία.

Εάν η μπαταρία δεν λειτουργεί, ο φορητός υπολογιστής δεν εκκινείται μόνο από την μπαταρία.

 • Η μπαταρία δεν φορτίζει: Ο φορητός υπολογιστής δεν φορτίζει και δεν υπάρχει ένδειξη ότι όντως φορτίζει.
 • Η ένδειξη της μπαταρίας δείχνει λανθασμένο επίπεδο φόρτισης: Ο φορητός υπολογιστής εμφανίζει λανθασμένο ποσοστό ενέργειας που απομένει στην μπαταρία του. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως ζεστές θερμοκρασίες ή κατεστραμμένα εξαρτήματα υλικού (π.χ. μητρική πλακέτα), τα οποία εμποδίζουν τη σωστή επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή σας και της μπαταρίας του”.
Διαβάστε  Σύγκριση iPhone 11 με iPhone 13: Όλες οι διαφορές

Επισκευή Laptop – Απενεργοποιείται χωρίς προειδοποίηση.

 • Ο φορητός υπολογιστής απενεργοποιείται χωρίς προειδοποίηση.
 • Ο φορητός υπολογιστής κλείνει απροσδόκητα.
 • Ο φορητός υπολογιστής δεν λειτουργεί σωστά.

Κλείνει απροσδόκητα σε διαφορετικό ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας.

 • Ο φορητός υπολογιστής κλείνει απροσδόκητα σε διαφορετικό ρυθμό φόρτισης της μπαταρίας.
 • Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι ο φορητός υπολογιστής κλείνει όταν συνδέετε το καλώδιο τροφοδοσίας ή δεν ξεκινά όταν πατάτε το κουμπί λειτουργίας.

Η ένδειξη μπαταρίας αρχίζει να αναβοσβήνει όταν ο φορητός υπολογιστής λειτουργεί με μπαταρία.

Ο φορητός υπολογιστής δεν λειτουργεί σωστά: Η ένδειξη μπαταρίας αρχίζει να αναβοσβήνει όταν ο φορητός υπολογιστής λειτουργεί με μπαταρία.

Ο φορητός υπολογιστής δεν λειτουργεί σωστά: Η ένδειξη της μπαταρίας αρχίζει να αναβοσβήνει όταν ο φορητός υπολογιστής λειτουργεί με ενέργεια από την μπαταρία.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποθήκευση και την αποθήκευση των δεδομένων

Η επισκευή φορητού υπολογιστή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Απαιτεί πολλές γνώσεις και εμπειρία, καθώς και τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό. Η επισκευή φορητών υπολογιστών δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ερασιτέχνη που έχει αποφασίσει να το δοκιμάσει–είναι περισσότερο μια μορφή τέχνης που χρειάζεται χρόνια για να κατακτηθεί. Αν ο φορητός σας υπολογιστής έχει υποστεί κάποια βλάβη, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τον πάτε σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις για επισκευή αντί να προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι με ελάχιστη έως καθόλου εκπαίδευση σε αυτόν τον τομέα (ή ακόμα χειρότερα: χρησιμοποιώντας σεμινάρια στο YouTube).

Οι φορητοί υπολογιστές είναι ευαίσθητα μηχανήματα που χρειάζονται προσεκτικό χειρισμό όταν εκτελείτε οποιαδήποτε εργασία σε αυτά- διαφορετικά, η ζημιά μπορεί να είναι μόνιμη! Αν δεν ξέρετε τι κάνετε όταν εργάζεστε σε έναν από αυτούς τους υπολογιστές, τότε δεν ξέρουμε τι είδους προβλήματα θα μπορούσαν να προκύψουν αν τα πράγματα πάνε στραβά κατά τη διάρκεια των προσπαθειών επισκευής σας…

Συμπερασματικά

Ο φορητός υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για την αποθήκευση και την αποθήκευση δεδομένων: κοινά προβλήματα και λύσεις για το σέρβις και την επισκευή φορητών υπολογιστών

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *