Ανάκτηση δεδομένων από Mac & Macbook - Apple

Η απώλεια δεδομένων από το Mac ή το Macbook σας μπορεί να είναι μια τρομερή εμπειρία. Είτε πρόκειται για σημαντικά έγγραφα, φωτογραφίες ή βίντεο, μπορεί να είναι δύσκολο να αντικαταστήσετε αυτά τα χαμένα δεδομένα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

1. Χρησιμοποιήστε το Time Machine

Το Time Machine είναι ένα ενσωματωμένο εργαλείο της Apple που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εφεδρικά αντίγραφα του Mac σας σε τακτική βάση. Αν έχετε δημιουργήσει ένα πρόσφατο εφεδρικό αντίγραφο του Time Machine, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εφεδρικό αντίγραφο για να ανακτήσετε τα χαμένα δεδομένα σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το Time Machine για την ανάκτηση δεδομένων:

 1. Εκκινήστε το Mac σας στην Ανάκτηση macOS. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί Command και R κατά την εκκίνηση του Mac σας.
 2. Επιλέξτε “Επαναφορά από το Time Machine”.
 3. Επιλέξτε το εφεδρικό αντίγραφο Time Machine από το οποίο θέλετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.
 4. Επιλέξτε τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να ανακτήσετε.
 5. Κάντε κλικ στο “Επαναφορά”.
Διαβάστε  Πώς να ενεργοποιήσετε τη φωνητική απομόνωση στο iPhone για τηλεφωνήματα και FaceTime

2. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων τρίτου μέρους

Αν δεν έχετε δημιουργήσει εφεδρικό αντίγραφο του Time Machine ή αν το εφεδρικό αντίγραφο δεν περιέχει τα χαμένα δεδομένα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων τρίτου μέρους. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε κάποια έρευνα για να βρείτε ένα που έχει καλή φήμη.

Μερικά δημοφιλή εργαλεία ανάκτησης δεδομένων για Mac περιλαμβάνουν:

 • Disk Drill
 • EaseUS Data Recovery Wizard
 • Stellar Data Recovery

Για να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων τρίτου μέρους:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το εργαλείο ανάκτησης δεδομένων στον Mac σας.
 2. Εκκινήστε το εργαλείο ανάκτησης δεδομένων.
 3. Επιλέξτε τον δίσκο από τον οποίο θέλετε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.
 4. Εκτελέστε μια σάρωση του δίσκου.
 5. Επιλέξτε τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε να ανακτήσετε.
 6. Αποθηκεύστε τα ανακτημένα δεδομένα σας σε έναν ασφαλή χώρο.

3. Επικοινωνήστε με μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων

Αν δεν μπορείτε να ανακτήσετε τα χαμένα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με μια εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Οι εταιρείες ανάκτησης δεδομένων έχουν την εμπειρία και τον εξοπλισμό για να ανακτήσουν δεδομένα από δίσκους που έχουν υποστεί ζημιά ή έχουν διαγραφεί.

Οι εταιρείες ανάκτησης δεδομένων συνήθως χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους, επομένως είναι σημαντικό να λάβετε προσφορά πριν ξεκινήσετε την ανάκτηση. Μπορείτε να ανακτήσετε αρχεία ακόμα και μετά από επιθέσεις ιών Ramsoware.

Συμβουλές για την αύξηση των πιθανοτήτων ανάκτησης δεδομένων

Αν χάσετε δεδομένα από το Mac ή το Macbook σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να τα ανακτήσετε:

 • Μην χρησιμοποιείτε το Mac σας μέχρι να ολοκληρώσετε την ανάκτηση δεδομένων. Η χρήση του Mac σας μπορεί να γράψει νέα δεδομένα στον δίσκο, κάνοντας πιο δύσκολη ή αδύνατη την ανάκτηση των χαμένων δεδομένων.
 • Αποσυνδέστε τυχόν εξωτερικούς δίσκους ή συσκευές αποθήκευσης από το Mac σας. Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να γράψουν νέα δεδομένα στον δίσκο, κάνοντας πιο δύσκολη την ανάκτηση των χαμένων δεδομένων.
 • Αποθηκεύστε τα ανακτημένα δεδομένα σας σε έναν ασφαλή χώρο. Μόλις ανακτήσετε τα χαμένα δεδομένα σας, είναι σημαντικό να τα αποθηκεύσετε σε ένα ασφαλές μέρος, ώστε να μην τα χάσετε ξανά.
Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων μετά από Format σκληρού δίσκου - Οδηγός

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *