Χάλασε το πληκτρολόγιο του Laptop

Χάλασε το πληκτρολόγιο του Laptop; Πρώτον, υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο το πληκτρολόγιο ενός φορητού υπολογιστή είναι τόσο μικρό: εξοικονομεί χώρο. Ωστόσο, αυτή η σχεδιαστική επιλογή καθιστά επίσης δύσκολη τη χρήση του και προκαλεί καταπόνηση στους καρπούς και τα χέρια σας με την πάροδο του χρόνου. Αν είχατε ποτέ προβλήματα με τους καρπούς σας κατά τη χρήση του υπολογιστή σας, τότε πιθανώς γνωρίζετε πόσο ενοχλητικό μπορεί να είναι να μην έχετε αρκετό χώρο στο πληκτρολόγιό σας! Αλλά γιατί χρειαζόμαστε ξεχωριστά πληκτρολόγια ούτως ή άλλως; Λοιπόν, υπάρχουν διάφοροι λόγοι:

Χάλασε το πληκτρολόγιο του Laptop; – Το πληκτρολόγιο είναι αργό

Το πληκτρολόγιο είναι αργό. Το πληκτρολόγιο αργεί να πληκτρολογήσει, το πληκτρολόγιο αργεί να ανταποκριθεί και δεν φταίτε μόνο εσείς – είναι γνωστό ότι συμβαίνει και σε άλλους υπολογιστές. Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα με το πληκτρολόγιο του φορητού σας υπολογιστή, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

  • Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τον αισθητήρα κάτω από τα καπάκια των πλήκτρων σας (το πλαστικό μέρος). Τα πλήκτρα λειτουργούν ανιχνεύοντας πότε πιέζονται από ένα δάχτυλο ή ένα άλλο αντικείμενο- αν υπάρχει κάτι που εμποδίζει την ικανότητά τους να το κάνουν σωστά, τότε ενδέχεται να μην καταγράφονται σωστά όταν πιέζονται. Αν αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς, αφού ελέγξετε προσεκτικά κάτω από κάθε καπάκι πλήκτρου με τσιμπιδάκι ή πένσα με βελόνα -και αν ακόμα δεν φαίνεται ότι κάτι άλλο μπορεί να προκαλεί προβλήματα-, ίσως να θέλετε να προσπαθήσετε να καθαρίσετε τυχόν σκόνη ή υπολείμματα κάτω από τους ίδιους τους αισθητήρες!
Διαβάστε  iPhone 14 χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα

Το πληκτρολόγιο είναι εύθραυστο

Το πληκτρολόγιο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ανθεκτικό. Επίσης, τα πλήκτρα δεν επιδιορθώνονται- αν σπάσετε ένα πλήκτρο ή αν χυθεί κατά λάθος κάτι στο φορητό σας υπολογιστή και προκληθεί ζημιά στο πληκτρολόγιο, θα πρέπει να αγοράσετε καινούργιο.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε έναν νέο φορητό υπολογιστή είναι αν το πληκτρολόγιό του είναι εργονομικό και άνετο για χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή για ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας, τότε αυτός μπορεί να είναι ένας τομέας στον οποίο αξίζει να επενδύσετε πριν πάρετε την απόφαση αγοράς! Η αντικατάσταση πληκτρολογίου laptop, μπορεί να γίνει με ασφάλεια από εξειδικευμένο τεχνικό.

Το πληκτρολόγιο επισκευάζεται δύσκολα

Το πληκτρολόγιο είναι εύθραυστο: Το πληκτρολόγιο είναι ένα πολύ ευαίσθητο μέρος του υπολογιστή σας και δεν είναι πάντα εύκολο να αντικατασταθεί. Αν καταστρέψετε ή χάσετε ένα πλήκτρο του πληκτρολογίου, πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρο το τμήμα του. Το ίδιο ισχύει και αν χύσετε καφέ πάνω του και καταστρέψετε όλα τα πλήκτρα με τη μία – θα πρέπει να αγοράσετε έναν εντελώς νέο φορητό υπολογιστή!

Το πληκτρολόγιο είναι αδύναμο: Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη σκόνη να εισχωρήσει σε μέρη όπου δεν θα έπρεπε (όπως κάτω από τα πλήκτρα). Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την ακρίβεια πληκτρολόγησης, καθώς και να κάνει ορισμένα γράμματα να κολλάνε μεταξύ τους όταν πιέζονται μεταξύ τους (πράγμα που τα κάνει πιο δύσκολα από το συνηθισμένο).

Το πληκτρολόγιο δεν είναι εύκολο να επισκευαστεί: Εάν κάτι πάει στραβά είτε με το υλικό είτε με το λογισμικό, τότε δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές εντός των ορίων του προϋπολογισμού που θα επέτρεπαν σε κάποιον που δεν είναι τεχνικά μυαλωμένος να έχει αρκετή βάση γνώσεων που απαιτείται για το σύνολο των δεξιοτήτων που απαιτούνται κ.λπ…

Διαβάστε  Προβλήματα Φόρτισης iPhone 14 Pro - Λύσεις

Το πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί σωστά: Θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο με καλύτερα πλήκτρα και πιο εργονομικό σχεδιασμό.

Το πληκτρολόγιο δεν λειτουργεί σωστά: Θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο με καλύτερα πλήκτρα και πιο εργονομικό σχεδιασμό.

Το πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή είναι ένα σημαντικό μέρος του υπολογιστή και πρέπει να είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να αντέχει στην καθημερινή χρήση. Τα πλήκτρα είναι πολύ μικρά και δύσκολα στο πάτημα, γεγονός που τα καθιστά εύκολο να σπάσουν αν δεν τα φροντίσετε σωστά. Έχουν επίσης μικρή αντίσταση όταν πιέζονται προς τα κάτω – αν τα πιέσετε πολύ δυνατά ή τα χτυπήσετε υπό γωνία (όπως έκανα εγώ), μπορεί να σπάσουν εντελώς!

Τι είναι η ανάκτηση δεδομένων

Αν είστε κάποιος που του αρέσει να πληκτρολογεί στον φορητό υπολογιστή του, τότε αυτό θα είναι μια μεγάλη αλλαγή για εσάς. Το πληκτρολόγιο δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο στη χρήση: ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό σημείο για να τοποθετήσετε τα χέρια σας στο πληκτρολόγιο.

Δεν χρειάζεστε κάποια ειδική εκπαίδευση ή κατάρτιση για να μάθετε πώς λειτουργεί – είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο πληκτρολόγιο στη λειτουργία και το σχεδιασμό του!

Ένα επιπλέον πληκτρολόγιο μπορεί να μην είναι απαραίτητο.

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα πληκτρολόγιο φορητού υπολογιστή, αλλά ανησυχείτε μήπως είναι πολύ ογκώδες για να το μεταφέρετε στην τσάντα ή το σακίδιό σας, μην ανησυχείτε. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές είναι σχεδιασμένοι με πληκτρολόγιο που είναι εύκολο στη χρήση με το ένα χέρι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ένα δάχτυλο. Η επισκευή laptop συνολικά είναι μια δουλειά για ειδικούς.

Διαβάστε  Τεχνική Υποστήριξη Ιστοσελίδων & Eshop

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε laptop, διότι είναι εύκολο να τραυματιστείτε με ένα

Οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούνται συχνά για εργασία και είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν τους χρησιμοποιείτε. Τα πληκτρολόγια των φορητών υπολογιστών είναι ευαίσθητα και επιρρεπή σε σπασίματα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την επισκευή τους σε περίπτωση τραυματισμού. Επιπλέον, τα πληκτρολόγια φορητών υπολογιστών δεν είναι εργονομικά (δεν προσαρμόζονται καλά) και μπορεί να προκαλέσουν πόνο στον καρπό μετά από μεγάλες περιόδους χρήσης. Τέλος, αν έχετε ξεχωριστό πληκτρολόγιο συνδεδεμένο με τον φορητό σας υπολογιστή, μπορεί να έχει νόημα να βρείτε το κατάλληλο σημείο σε αυτή την ξεχωριστή συσκευή, όπου τα χέρια σας μπορούν να ξεκουράζονται άνετα κατά την πληκτρολόγηση.

Συμπερασματικά

Ελπίζω να απολαύσατε την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να αλλάξετε τις συνήθειές σας, αλλά αν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από βλάβες, τότε σας συνιστούμε να δοκιμάσετε ένα ξεχωριστό πληκτρολόγιο ή τουλάχιστον να εξετάσετε την απόκτησή του, αν χρησιμοποιείτε σήμερα φορητό υπολογιστή. Αν Χάλασε το πληκτρολόγιο του Laptop μιλήστε με τεχικό.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *