Η εγκατάσταση των Windows στον Mac σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Είτε είστε ένας ισχυρός χρήστης Mac είτε ένας αρχάριος που θέλει να δει τι είναι όλη αυτή η φασαρία, η εγκατάσταση των Windows είναι εύκολη και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να την κάνετε.

Εγκατάσταση των Windows του υπολογιστή

Εγκατάσταση των Windows σε Mac

Εάν ο υπολογιστής σας είναι Mac και θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Το πρώτο πράγμα είναι ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να αγοράσετε απλώς ένα αντίγραφο των Windows και να το εγκαταστήσετε στο μηχάνημά σας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τόσο το υλικό όσο και το λογισμικό είναι συμβατά πριν επιχειρήσετε αυτή την εργασία μόνοι σας (ή προσλάβετε κάποιον άλλον).

Μπορείτε να βρείτε συγκεκριμένες οδηγίες για την εγκατάσταση διαφορετικών εκδόσεων των Windows 10 εδώ: https://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/apple-desktop-macbook-pro–retina-display-13inch?tduid=c9f54d15e1f5a6a983f3ea0bd2af7ff8

Προετοιμασία του υπολογιστή σας για την εγκατάσταση

 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του Mac σας πριν εγκαταστήσετε τα Windows.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή έκδοση των Windows για το Mac σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε έγκυρο κλειδί προϊόντος για το αντίγραφο των Windows σας.

Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 7 μέσω Boot Camp

 • Τοποθετήστε το δίσκο εγκατάστασης των Windows 7 και επανεκκινήστε τον Mac σας.
 • Επιλέξτε “Boot Camp Assistant” από το μενού Utilities (ή επιλέξτε “Launch Boot Camp Assistant” αν χρησιμοποιείτε συντόμευση πληκτρολογίου).
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να δημιουργήσετε ένα διαμέρισμα για τα Windows 7 και, στη συνέχεια, συνεχίστε τη διαδικασία εγκατάστασης μέχρι να φτάσετε στο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του νέου σας λειτουργικού συστήματος!
Διαβάστε  Πώς να τραβήξετε επαγγελματικές φωτογραφίες με iPhone 14 Pro σε ανάλυση 48MP

Πώς να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 μετά τη διαγραφή τους

Για να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 μετά τη διαγραφή τους, θα πρέπει να εκκινήσετε από το DVD εγκατάστασης.

 • Τοποθετήστε το δίσκο των Windows 10 στον υπολογιστή σας και ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας.
 • Όταν εμφανιστεί η ένδειξη “Press any key to boot from CD or DVD” (Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από CD ή DVD), πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σας.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη μέχρι να φτάσετε στην οθόνη “Choose an option” (Επιλέξτε μια επιλογή), όπου υπάρχουν τρεις επιλογές: Θέλετε την επιλογή “Αντιμετώπιση προβλημάτων με το υλικό ή το λογισμικό του υπολογιστή σας”, οπότε κάντε κλικ σε αυτή την επιλογή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο” στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης μέχρι να εμφανιστεί ένα μήνυμα που λέει: “Αντιμετώπιση προβλημάτων με το υλικό ή το λογισμικό του υπολογιστή σας”: “Είμαστε έτοιμοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι πήγε στραβά”.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εγκαταστήσετε τα Windows στον Mac σας.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows στον Mac σας. Ακούστε πώς:

 • Προετοιμάστε τον υπολογιστή σας για την εγκατάσταση
 • Πώς να εγκαταστήσετε τα Windows 7 μέσω του Boot Camp
 • Πώς να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 μετά τη διαγραφή τους

Συμπερασματικά

Η εγκατάσταση Windows σε έναν Mac είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους. Θα μπορείτε να εκτελείτε προγράμματα Windows στον Mac σας και να εγκαθιστάτε ακόμη και παιχνίδια όπως το Minecraft ή το Fortnite σε αυτόν! Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των Windows, μη διστάσετε να τις αφήσετε στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε  Συνηθισμένα προβλήματα iPhone 14 και πώς να τα διορθώσετε

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *