Κάμερες σε εργασιακό χώρο και προστασία εργαζομένων

Η χρήση καμερών σε εργασιακούς χώρους και η προστασία των εργαζομένων αποτελεί ένα διαδεδομένο φαινόμενο στη σύγχρονη εποχή. Συχνά, οι εργοδότες χρησιμοποιούν κάμερες για την παρακολούθηση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια των εργασιών τους, με σκοπό την αξιολόγηση της απόδοσής τους και της συμμόρφωσής τους προς τα καθήκοντά τους.

Συχνά, αυτή η παρακολούθηση γίνεται χωρίς την ενημέρωση και την προηγούμενη συγκατάθεση των εργαζομένων. Οι εργοδότες αιτιολογούν αυτήν την πρακτική με την ανάγκη για τη διασφάλιση της ασφάλειας των εργασιακών χώρων, τα οποία αποτελούν σημαντικό μέρος της περιουσιακής τους αξίας, καθώς και την προστασία των εργαζομένων από πιθανούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Παρόλο που αυτή η πρακτική είναι νόμιμη, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται.

Είναι σημαντικό να ενημερώνονται οι εργαζόμενοι σχετικά με τον τρόπο που πραγματοποιείται η παρακολούθηση τους και να δίνουν τη συγκατάθεσή τους γι’ αυτήν. Οι κάμερες είναι επιτρεπτές σε πολλούς χώρους, όπως επιχειρήσεις, καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, ειδικά στις περιοχές εισόδου και εξόδου. Επίσης, είναι αποδεκτές στα ταμεία, σε χώρους φύλαξης χρημάτων, πάρκινγκ για την προστασία των οχημάτων και σε αποθήκες όπου υπάρχουν εμπορεύματα. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται η τοποθέτησή τους σε χώρους όπου εργάζονται πρόσωπικο χωρίς πρόσβαση του κοινού και σε χώρους ψυχαγωγίας. Επιπλέον, η καταγραφή ήχου δεν επιτρέπεται σε χώρους όπου εργάζονται μόνο εργαζόμενοι. Στα γραφεία πολυκατοικιών, μπορεί να υπάρχει κάμερα στην είσοδο, αλλά αυτή δεν πρέπει να καταγράφει ήχο και δεν πρέπει να καταγράφει τους κοινόχρηστους χώρους ή τους κατοίκους των άλλων διαμερισμάτων.

Όσον αφορά το εσωτερικό των γραφείων, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση κάμερας στον χώρο εργασίας των υπαλλήλων, εκτός αν υπάρχουν αντικείμενα υψηλής οικονομικής αξίας που δεν μπορούν να προστατευτούν με άλλον τρόπο. Προφανώς, απαγορεύεται κατηγορηματικά η τοποθέτηση κάμερας στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια και στα λουτρά του προσωπικού ή των πελατών.

Διαβάστε  Αφαίρεση γονικής μέριμνας από γονέα

Στην περίπτωση που ένας εργοδότης αποφασίσει να εγκαταστήσει κάμερα σε εργασιακό χώρο, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που καταγράφονται και να συμμορφώνεται με τις νομικές διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Είναι επίσης υποχρεωτική η τοποθέτηση ενός σήματος προειδοποίησης που ενημερώνει τους εργαζομένους και τους πελάτες για την ύπαρξη βιντεοεπιτήρησης στον χώρο, πριν από την ενεργοποίηση της κάμερας, με σεβασμό προς την ιδιωτικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων και των πελατών.

Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να παρέχει στους εργαζομένους πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή και τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων. Εάν υπάρχει αρνητική απάντηση από τον εργοδότη, ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να καταγγείλει την παράνομη καταγραφή στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Αν κριθεί ότι ο εργοδότης παραβίασε το νόμο, η αρχή μπορεί να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις. Επιπλέον, ο εργοδότης πρέπει να διαγράψει τα δεδομένα, αν η αρχή κρίνει ότι ο σκοπός δεν ήταν η νόμιμη εποπτεία, αλλά κάτι παράνομο.

Πέραν των ανωτέρω διαδικασιών, ο υπάλληλος έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια και να απαιτήσει αποζημίωση για την ψυχολογική ήθική ζημία που υπέστη λόγω της παραβίασης της ιδιωτικής του ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αξιοπρέπειάς του και της ιδιωτικότητάς του.

Εκτός από την αστική διαδικασία, υπάρχει επίσης το ποινικό αδίκημα που σχετίζεται με την παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Σε αυτήν την περίπτωση, ο υπάλληλος έχει το δικαίωμα να υποβάλει καταγγελία εναντίον του εργοδότη και να συμμετάσχει στην ποινική δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας. Πράξεις όπως η χρήση καμερών για την καταγραφή δεδομένων με σκοπό τον έλεγχο της απόδοσης του υπαλλήλου είναι παράνομες. Το υλικό που καταγράφεται με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για την απόλυση του υπαλλήλου.

Διαβάστε  Πως να βρω καλό δικηγόρο

Επιπλέον, το υλικό που καταγράφεται αποτελεί παράνομη ενέργεια από τον εργοδότη και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά πρόστιμα από την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προς βάρος του εργοδότη. Μιλήστε με έναν έμπειρο δικηγόρο στην Αθήνα για περισσότερες πληροφορίες.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *