Δικηγόρος εργατολόγος

Όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα στη δουλειά του, συχνά αισθάνεται απογοητευμένος και μπερδεμένος. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε συγκλονισμένοι όταν ένας εργοδότης αποφασίζει ότι δεν σας χρειάζεται πλέον ή αν το αφεντικό σας σας κάνει να αισθάνεστε άβολα λόγω του φύλου, της φυλής ή της ηλικίας σας. Ένας δικηγόρος εργατολόγος μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτές τις καταστάσεις παρέχοντας νομική υποστήριξη και ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν είναι να περάσετε από συστάσεις γνωστών σας ή κάνοντας κάποια έρευνα στο διαδίκτυο.

Πίνακας Περιεχομένου

Ο δικηγόρος εργατολόγος είναι ένας νομικός εμπειρογνώμονας που ειδικεύεται στο εργατικό δίκαιο που αφορά τη σχέση μεταξύ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους.

Ένα τμήμα είναι ένα τμήμα ενός οργανισμού που εκτελεί μία ή περισσότερες συγκεκριμένες λειτουργίες. Τα τμήματα μπορεί να είναι οργανωμένα ανά λειτουργία, τύπο προϊόντος ή υπηρεσίας ή γεωγραφία. Για παράδειγμα, το τμήμα μάρκετινγκ μιας εταιρείας μπορεί να είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη και την εκτέλεση της στρατηγικής μάρκετινγκ, ενώ το τμήμα ανθρώπινων πόρων (HR) μπορεί να επιβλέπει τις διαδικασίες πρόσληψης, τη διαχείριση των παροχών και την επεξεργασία της μισθοδοσίας.

Διαβάστε  Ποιες είναι οι υποχρεώσεις και ποια τα δικαιώματα του εργαζόμενου;

Οι λειτουργίες που εκτελεί κάθε τμήμα διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των οργανισμών, αλλά υπάρχουν ορισμένα κοινά σημεία μεταξύ τους:

  • Τα τμήματα γενικά λειτουργούν στο πλαίσιο της δικής τους διαδικασίας κατάρτισης του προϋπολογισμού με μικρή εποπτεία από άλλα τμήματα ή ανώτερες ηγετικές ομάδες (SLT). Αυτό τους επιτρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις δικές τους ανάγκες και όχι αυτές που υπαγορεύονται από ανώτερα στελέχη, τα οποία μπορεί να μην έχουν αρκετές πληροφορίες για τις λειτουργίες σε χαμηλότερα επίπεδα της ιεραρχικής δομής ενός οργανισμού

Ο εργατολόγος δικηγόρος είναι ένας δικηγόρος που ασχολείται με την προστασία των εργαζομένων: Ο δικηγόρος θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις στην εργασία σας, όπως η παράνομη απόλυση, οι διακρίσεις (για παράδειγμα λόγω φυλής, φύλου ή ηλικίας), η σεξουαλική παρενόχληση και οι τραυματισμοί στον χώρο εργασίας.

Ο δικηγόρος εργασίας είναι ένας δικηγόρος που ασχολείται με την προστασία των εργαζομένων: ο δικηγόρος θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις στην εργασία σας, όπως παράνομη απόλυση, διακρίσεις (για παράδειγμα λόγω φυλής, φύλου ή ηλικίας) και τραυματισμούς στον χώρο εργασίας.

Το κύριο καθήκον του εργατολόγοι είναι να διασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τα δικαιώματά τους βάσει της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και να τους προστατεύει από την αθέμιτη μεταχείριση από τους εργοδότες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

  • παροχή συμβουλών στους εργαζομένους σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους βάσει των ομοσπονδιακών, επαρχιακών ή δημοτικών νόμων,
  • παροχή συμβουλών σχετικά με τον καλύτερο τρόπο διαπραγμάτευσης μιας σύμβασης με τον εργοδότη σας,
  • τη βοήθειά σας στην υποβολή καταγγελιών κατά του εργοδότη σας, εάν αυτός έχει παραβιάσει τους κανόνες αυτούς,
  • εκπροσώπηση πελατών σε δικαστικές διαδικασίες που ασκούνται από τη διοίκηση κατά εργαζομένων οι οποίοι έχουν υποβάλει παράπονα ή άλλες αξιώσεις για παραβιάσεις των συμβάσεων εργασίας τους.
  • Ο δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και να καταθέσετε τις απόψεις σας: Οι δικηγόροι εργασίας υπερασπίζονται εργαζόμενους που ισχυρίζονται ότι απολύθηκαν άδικα, καθώς και εργοδότες που θέλουν να απολύσουν έναν ή περισσότερους εργαζόμενους.
  • Ο δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε και να καταθέσετε τις απόψεις σας: Οι δικηγόροι απασχόλησης υπερασπίζονται εργαζόμενους που ισχυρίζονται ότι απολύθηκαν άδικα, καθώς και εργοδότες που θέλουν να απολύσουν έναν ή περισσότερους εργαζόμενους.
Διαβάστε  Μήνυση κατά αγνώστου
Οι δικηγόροι του τομέα της δικαιοσύνης είναι υπεύθυνοι για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων: Οι περισσότερες συμβάσεις εργασίας περιέχουν ρήτρα που απαιτεί διαιτησία πριν από την κατάθεση οποιασδήποτε αγωγής, γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε δικηγόρο.

Εάν σκέφτεστε να ασκήσετε αγωγή κατά του εργοδότη σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι πολλές από τις συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι θα τους υποχρεώνουν να διαιτητεύσουν οποιαδήποτε διαφορά πριν από την κατάθεση αγωγής. Αυτό σημαίνει ότι αν ο δικηγόρος σας δεν συμφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίστηκε κάτι και θέλετε να προχωρήσετε σε επίσημη καταγγελία, ενδέχεται να μην μπορεί να σας εκπροσωπήσει στο δικαστήριο, επειδή έχει ήδη συμφωνήσει με τους όρους αυτής της ρήτρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντική για όποιον θέλει δικαιοσύνη για τον εαυτό του ή για άλλους που έχουν αδικηθεί από έναν εργοδότη (ή οποιονδήποτε άλλον), αλλά δεν θέλει τα νομικά έξοδα που σχετίζονται με την υπόθεσή του: Θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται πρώτα έναν δικηγόρο!

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου χρειάζεστε δικηγόρο εργατολόγο, λάβετε συστάσεις από άτομα που εμπιστεύεστε.

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου χρειάζεστε δικηγόρο εργασίας, πάρτε συστάσεις από ανθρώπους που εμπιστεύεστε. Αν δεν γνωρίζετε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει κάποιον ή αν έχει συστάσεις, ρωτήστε στη δουλειά ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε από τον τοπικό σας δικηγορικό σύλλογο για να δείτε αν υπάρχουν δικηγόροι που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα του δικαίου και, αν ναι, ποιες είναι πιθανώς οι αμοιβές τους.

Διαβάστε  Αφαίρεση γονικής μέριμνας από γονέα
Τα μέλη της οικογένειας, οι φίλοι ή οι γείτονες που είχαν το ίδιο πρόβλημα ή που εργάζονται στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού μπορεί να έχουν κάποιες συμβουλές.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση εργασίας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβετε βοήθεια. Μέλη της οικογένειας, φίλοι ή γείτονες που είχαν το ίδιο πρόβλημα ή που εργάζονται στο ανθρώπινο δυναμικό μπορεί να έχουν κάποιες συμβουλές. Αν δεν ξέρουν πώς να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά, θα μπορέσουν να σας υποδείξουν τη σωστή κατεύθυνση και να σας πουν ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε στη συνέχεια. Επίσης οι δικηγόροι για συντάξεις αντιμετωπίζουν πολλές υποθέσεις σε καθημερινή βάση.

Κάντε κάποια έρευνα στο διαδίκτυο για να βρείτε ονόματα τοπικών δικηγόρων.

Κάντε κάποια έρευνα στο διαδίκτυο για να βρείτε ονόματα τοπικών δικηγόρων. Αυτό μπορεί να γίνει με την αναζήτηση “ο καλύτερος δικηγόρος διαζυγίου στην [εισάγετε την πόλη σας]”, ή κοιτάζοντας τις ιστοσελίδες των δικηγορικών γραφείων που παραθέτουν τους δικηγόρους τους στον ιστότοπό τους.

Ελέγξτε τις αξιολογήσεις τους και βεβαιωθείτε ότι έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως το δικό σας προτού κλείσετε ραντεβού.

Οι κριτικές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για την εταιρεία και τις υπηρεσίες της. Κοιτάξτε τις κριτικές που έχουν γραφτεί και βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε κάποιον που έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως το δικό σας.

Αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε την αναζήτηση ενός καλού τεχνικού, σκεφτείτε να ρωτήσετε φίλους ή μέλη της οικογένειας αν μπορούν να σας συστήσουν κάποιον. Θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε τοπικά καταστήματα υλικού και να μιλήσετε με τους υπαλλήλους των καταστημάτων για το ποιες εταιρείες θα συνιστούσαν να χρησιμοποιήσετε για εργασίες επισκευής συσκευών στην περιοχή σας

Οι δικηγόροι εργατολόγοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να είναι πολύ προσεκτικοί: Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι είδους υποστήριξη πρόκειται να λάβετε από τον δικηγόρο εργασίας σας πριν υπογράψετε οτιδήποτε

Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία εύρεσης δικηγόρου εργασίας, φροντίστε να τον ρωτήσετε για το είδος της υποστήριξης που μπορεί να σας προσφέρει.

Εάν έχετε κάποια ερώτηση ή ζήτημα, θα πρέπει να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν αμέσως. Εάν όχι, τότε ίσως κάποιος άλλος δικηγόρος είναι καταλληλότερος για την περίπτωσή σας.

Συμπερασματικα

Όταν αναζητάτε δικηγόρο εργασίας, βεβαιωθείτε ότι έχει εμπειρία στην αντιμετώπιση του είδους της υπόθεσής σας. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τις αξιολογήσεις τους και να βεβαιωθείτε ότι έχουν εμπειρία στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως το δικό σας, προτού κλείσετε ραντεβού.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *