Προκατασκευασμένα Σπίτια

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι σπίτια που κατασκευάζονται σε εργοστάσιο και στη συνέχεια μεταφέρονται στον τόπο εγκατάστασής τους. Αυτά τα σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν γρήγορα και με λιγότερα απόβλητα από ό,τι τα παραδοσιακά σπίτια που κατασκευάζονται στο εργοτάξιο. Τα προκατασκευασμένα σπίτια μπορούν να κατασκευαστούν από πολλά διαφορετικά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα και του γυαλιού καθώς και της ξυλείας.

Προκατασκευασμένα Σπίτια – Εισαγωγή στα βασικά

Ο όρος προκατασκευασμένο σπίτι έχει συγκεκριμένη σημασία και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη “προκατασκευασμένο” για να περιγράψετε οποιοδήποτε τύπο σπιτιού που χτίζεται γρήγορα ή με κιτ. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα προκατασκευασμένο σπίτι κατασκευάζεται εκτός του εργοταξίου και στη συνέχεια μεταφέρεται στον τελικό του προορισμό, ενώ άλλοι τύποι κτιρίων μπορεί να κατασκευάζονται επί τόπου ή εν μέρει εκτός του εργοταξίου.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε ένα κιτ RV (όχημα αναψυχής) από έναν κατασκευαστή, δεν θεωρείται προκατασκευασμένο σπίτι, διότι παρόλο που το RV συναρμολογήθηκε σε κομμάτια στο εργοστάσιο πριν αποσταλεί ως κιτ, τα κομμάτια αυτά δεν ήταν ποτέ πραγματικά “προκατασκευασμένα”.

Διαβάστε  Δικηγόρος για ακίνητα - Η Εμπειρία μετράει

Τα πρώτα προκατασκευασμένα σπίτια ήταν βιομηχανοποιημένα σπίτια, και αυτά δεν θεωρούνται σπονδυλωτά σπίτια.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια δεν είναι σπονδυλωτά σπίτια. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή διάκριση, είναι σημαντική όταν μιλάμε για προκατασκευασμένες κατασκευές. Ένα σπονδυλωτό σπίτι κατασκευάζεται σε ένα εργοστάσιο, αλλά δεν κατασκευάζεται εκεί- αντίθετα, χτίζεται επί τόπου – μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως τρεις μήνες, ανάλογα με το πόση προσαρμογή θέλετε να γίνει και αν έχετε ή όχι ειδικές απαιτήσεις (όπως η αντιμετώπιση κακών εδαφικών συνθηκών).

Τα σπίτια με δομοστοιχεία είναι πιο ακριβά από τα κατασκευασμένα, επειδή κατασκευάζονται με υλικά και εξοπλισμό υψηλότερης ποιότητας που επιτρέπει μεγαλύτερες επιλογές προσαρμογής – και αυτό τα καθιστά πιο ελκυστικά για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν κάτι μοναδικό (και ενδεχομένως ακόμη και ιστορικό).

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι συνήθως λιγότερο ακριβά από τα σπίτια που έχουν κατασκευαστεί επιτόπου, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα.

Μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα τιμών για προκατασκευασμένα σπίτια. Το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά συνήθως το οικόπεδο στο οποίο χτίζετε είναι αυτό που θα αυξήσει περισσότερο την τιμή σας.

Μπορείτε επίσης να χτίσετε πολλά προκατασκευασμένα σπίτια σε ένα οικόπεδο για έναν ελκυστικό τρόπο να χτίσετε πολλά δωμάτια σε μια κατασκευή.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια τείνουν να αποτελούνται από περισσότερες πανομοιότυπες μονάδες σε σχέση με άλλους τύπους προκατασκευασμένων σπιτιών. Αυτό μπορεί να τα κάνει να φαίνονται πιο ομοιόμορφα στην εμφάνιση και επίσης να διευκολύνει τους κατασκευαστές να τα συναρμολογήσουν γρήγορα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε ένα προκατασκευασμένο σπίτι είναι συχνά τα ίδια για όλα τα σπίτια που κατασκευάζονται κάθε φορά. Μπορεί να είναι κατασκευασμένα από ξύλο, μέταλλο ή άλλο υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως από τους εργολάβους για αυτού του είδους τις κατασκευαστικές εργασίες. Ο ίδιος ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να είναι αρκετά απλός, ώστε να μπορεί εύκολα να αντιγραφεί από το ένα σπίτι στο άλλο, χωρίς να χρειάζεται καμία προσαρμογή από κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού πριν από την έναρξη της εγκατάστασης (αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα).

Διαβάστε  Μοναστήρι Άγιος Εφραίμ - Ωράριο και Τηλέφωνο στη Νέα Μάκρη

Ενώ το κόστος των προκατασκευασμένων σπιτιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, είναι συνήθως το οικόπεδο όπου χτίζετε που θα ανεβάσει περισσότερο την τιμή σας.

Αν και το κόστος των προκατασκευασμένων σπιτιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συνήθως το οικόπεδο στο οποίο χτίζετε είναι αυτό που ανεβάζει περισσότερο την τιμή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές των οικοπέδων ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με την τοποθεσία και τους περιορισμούς ζώνης – ορισμένες αστικές περιοχές έχουν πολύ υψηλές τιμές οικοπέδων λόγω της εγγύτητάς τους σε ανέσεις όπως καταστήματα και εστιατόρια. Εάν το προκατασκευασμένο σπίτι σας απαιτεί μεγάλη προσαρμογή (για παράδειγμα, εάν θέλετε να χτιστεί σε ένα ακανόνιστου σχήματος οικόπεδο), τότε αυτό μπορεί επίσης να αυξήσει σημαντικά το κόστος.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι συνήθως φθηνότερα από τα παραδοσιακά σπίτια, επειδή απαιτούν λιγότερη εργασία κατά την κατασκευή- ωστόσο, η εξοικονόμηση αυτή μπορεί να αντισταθμιστεί από το αυξημένο κόστος σε άλλα σημεία της διαδικασίας:

Μπορείτε να κατασκευάσετε πολλά προκατασκευασμένα σπίτια σε ένα κομμάτι γης για έναν ελκυστικό τρόπο να χτίσετε πολλά δωμάτια σε μια δομή.

Εάν αναζητάτε έναν ελκυστικό τρόπο για να χτίσετε πολλά δωμάτια σε μια κατασκευή, μπορείτε να χτίσετε πολλά προκατασκευασμένα σπίτια σε ένα κομμάτι γης. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε δωμάτιο θα έχει τη δική του είσοδο και θα είναι εντελώς ανεξάρτητο από τα άλλα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα προκατασκευασμένα τμήματα των σπιτιών μπορούν να μεταφερθούν από τον τόπο κατασκευής στον τελικό προορισμό τους.

Η μεταφορά των προκατασκευασμένων τμημάτων σπιτιών γίνεται συνήθως με φορτηγά, σιδηροδρομικές ή θαλάσσιες μεταφορές. Το κόστος εξαρτάται από τη διανυόμενη απόσταση. Ορισμένα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζονται σε εργοστάσιο εκτός του εργοταξίου και στη συνέχεια μεταφέρονται στον τόπο κατασκευής.

Διαβάστε  Θέλω να βάλω οθόνη στο αυτοκίνητο - Επιλέξτε με σύνεση

Η προκατασκευή είναι χρήσιμη σε περιοχές με σύντομες οικοδομικές περιόδους, αλλά μπορεί να χρειαστείτε ένα γκαράζ ή έναν αποθηκευτικό χώρο για τα τμήματά σας, εάν η κατασκευή γίνεται εκτός εποχής.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια δεν είναι πάντα φθηνότερα από τα σπίτια που κατασκευάζονται στο εργοτάξιο. Το κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας και τον τύπο των υλικών που επιλέγετε, οπότε είναι σημαντικό να ερευνήσετε αυτές τις πληροφορίες προτού αποφασίσετε αν η προκατασκευή είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αρθρωτών σπιτιών, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλικών και γυάλινων καθώς και των παραδοσιακών ξύλινων πλαισίων. Οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι από την άλλη είναι μια διαφορετική κατηγορία.

Τα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζονται συνήθως με ξύλινα κουφώματα, αλλά μπορούν επίσης να κατασκευαστούν με μεταλλικά κουφώματα. Το γυαλί είναι ένα άλλο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα προκατασκευασμένα σπίτια. Άλλα υλικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των σπονδυλωτών σπιτιών, όπως η επένδυση βινυλίου και αλουμινίου.

Τα σπίτια σε αρθρωτές κατασκευές τείνουν να είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά σπίτια, επειδή πρέπει να μεταφέρονται από την τοποθεσία του εργοστασίου τους και να συναρμολογούνται επί τόπου. Ωστόσο, το κόστος μεταφοράς αυτών των προκατασκευασμένων κατασκευών μπορεί συχνά να αντισταθμιστεί από την εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της κατασκευής λόγω του μειωμένου εργατικού κόστους και των λιγότερων υλικών που απαιτούνται σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής.

Τα modular σπίτια αποτελούνται συνήθως από πολλές πανομοιότυπες μονάδες- αυτό σημαίνει ότι πολλά άτομα μπορούν να αγοράσουν το ίδιο μοντέλο ταυτόχρονα και να το προσαρμόσουν ανάλογα με τις ανάγκες ή τις προτιμήσεις τους.

Συμπερασματικά

Τα προκατασκευασμένα σπίτια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας γρήγορα και οικονομικά. Είναι επίσης φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς μπορούν να κατασκευαστούν με βιώσιμα υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *