Τα App Clips είναι μια λειτουργία που εισήγαγε η Apple στο iOS 14, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με μικρές και ελαφριές εκδόσεις εφαρμογών χωρίς την ανάγκη να τις κατεβάσουν και να τις εγκαταστήσουν πλήρως στη συσκευή τους. Τα App Clips προορίζονται για γρήγορη πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες μιας εφαρμογής, όταν ο χρήστης τις χρειάζεται, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσει την πλήρη έκδοση της εφαρμογής.

Ορισμένα παραδείγματα χρήσης των App Clips περιλαμβάνουν:

  1. Αγορές σε καταστήματα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα App Clip για να πληρώσετε σε ένα κατάστημα χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε την πλήρη εφαρμογή του καταστήματος.
  2. Κρατήσεις σε εστιατόρια: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα App Clip για να κάνετε μια γρήγορη κράτηση σε ένα εστιατόριο χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε την εφαρμογή του εστιατορίου.
  3. Μία φορά χρήσης λειτουργίες: Μπορεί να πρόκειται για λειτουργίες που χρησιμοποιούνται μία φορά, όπως η πληρωμή σε ένα πάρκινγκ ή η εκτύπωση ενός αποδεικτικού εισιτηρίου.
  4. Διαμοιρασμός περιεχομένου: Μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο από μια εφαρμογή με άλλους χρήστες χρησιμοποιώντας ένα App Clip.

Τα App Clips είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν μια πιο άμεση και εύκολη εμπειρία για συγκεκριμένες λειτουργίες, αποφεύγοντας την ανάγκη να κατεβάσετε μια ολόκληρη εφαρμογή για κάτι που μπορεί να χρειαστείτε μόνο για λίγο χρονικό διάστημα.

Τα App Clips είναι ενσωματωμένα στο σύστημα iOS και μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε μέσω διάφορων τρόπων:

  1. Μέσω της κάμερας: Μπορείτε να σαρώσετε έναν κωδικό QR ή έναν κωδικό App Clip με την κάμερά σας για να ανοίξει το αντίστοιχο App Clip.
  2. Μέσω των NFC ετικετών: Αν η συσκευή σας υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή κοντά σε μια NFC ετικέτα που είναι συμβατή με τα App Clips.
  3. Μέσω ενσωματωμένων συνδέσμων: Ορισμένες εφαρμογές και ιστότοποι μπορούν να παρέχουν ενσωματωμένους συνδέσμους που ανοίγουν απευθείας τα App Clips.
Διαβάστε  Πώς να αντιγράψετε κείμενο από εικόνα στο iPhone

Όταν ενεργοποιήσετε ένα App Clip, θα εμφανιστεί μια μικρή παράθυρη και απλή διεπαφή που επιτρέπει την εκτέλεση της συγκεκριμένης λειτουργίας που χρειάζεστε, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε ολόκληρη την εφαρμογή. Αφού ολοκληρωθεί η απαιτούμενη ενέργεια, το App Clip αυτόματα κλείνει και δεν αφήνει ίχνη στη συσκευή σας, εκτός αν εσείς επιλέξετε να αποθηκεύσετε την εφαρμογή για μελλοντική χρήση. Είτε έχετε ένα iphone 12 είτε κάποιο άλλο μοντέλο η διαδικασία είναι ίδια.

Συνολικά, η χρήση των App Clips έχει στόχο να καθιστά την εμπειρία των χρηστών πιο άνετη και γρήγορη για συγκεκριμένες καθημερινές εργασίες, αποφεύγοντας τον χρόνο και τον χώρο που απαιτείται για τη λήψη και την εγκατάσταση πλήρων εφαρμογών.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *