Πώς να αντιγράψετε κείμενο από εικόνα στο iPhone

Για να αντιγράψετε κείμενο από μια εικόνα στο iPhone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία OCR (Optical Character Recognition). Εδώ είναι ένα βήμα προς βήμα οδηγός:

 1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Φωτογραφίες: Ανοίξτε την εφαρμογή “Φωτογραφίες” στο iPhone.
 2. Επιλέξτε τη φωτογραφία: Πλοηγηθείτε στη φωτογραφία που περιέχει το κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε και ανοίξτε την.
 3. Ανοίξτε το μενού “Επεξεργασία”: Πατήστε το εικονίδιο επεξεργασίας (συνήθως είναι τρία οριζόντια σημεία) στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
 4. Επιλέξτε το εργαλείο “Σημειώσεις”: Στο μενού επεξεργασίας, θα δείτε μια επιλογή που σχετίζεται με τις “Σημειώσεις”. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή.
 5. Επιλέξτε το κείμενο στην εικόνα: Στην εφαρμογή Σημειώσεων, μπορείτε να σημειώσετε και να επιλέξετε το κείμενο πάνω στη φωτογραφία.
 6. Αντιγραφή του κειμένου: Αφού επιλέξετε το κείμενο, θα εμφανιστεί ένα μενού με επιλογές. Επιλέξτε την επιλογή “Αντιγραφή” για να αντιγράψετε το κείμενο στο πρόχειρο.
 7. Επικόλληση του κειμένου: Ανοίξτε την εφαρμογή όπου θέλετε να επικολλήσετε το κείμενο (όπως το Μηνύματα, το Ημερολόγιο, τις Σημειώσεις κ.λπ.), και πατήστε παρατεταμένα στο χώρο εισαγωγής κειμένου. Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Επικόλληση” για να επικολλήσετε το αντιγραφέν κείμενο.

Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα έχει καθαρό και καλά διακριτό κείμενο για βέλτιστα αποτελέσματα. Εάν το κείμενο είναι πολύ περίπλοκο ή τοποθετημένο σε δυσπρόσιτες περιοχές της εικόνας, η αναγνώριση μπορεί να μην είναι τόσο ακριβής.

Επιπλέον, σε ορισμένες εκδόσεις του iOS, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές ονομασίες μενού ή μικρές αλλαγές στη διαδικασία, αλλά ο γενικός οδηγός που σας έδωσα πρέπει να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον σκοπό σας.

Εάν δεν βρείτε την επιλογή “Σημειώσεις” στο μενού επεξεργασίας, μπορείτε να εξετάσετε την εφαρμογή “Σκανέρ” από την Apple, η οποία παρέχει ενσωματωμένη λειτουργία OCR για σάρωση εγγράφων και αναγνώριση κειμένου.

Διαβάστε  Ανάκτηση δεδομένων από Mac & Macbook - Apple -Οδηγός

Αν και οι τεχνολογίες OCR έχουν βελτιωθεί σημαντικά, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου η αναγνώριση δεν είναι απόλυτα ακριβής. Είναι πάντα καλό να ελέγχετε το αντιγραφέν κείμενο για πιθανά λάθη ή παραλείψεις.

Βήμα 1: Ενημέρωση του iPhone

Βεβαιωθείτε πως το iPhone σας είναι ενημερωμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS. Οι αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος συνήθως περιλαμβάνουν βελτιώσεις και νέες λειτουργίες που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης της συσκευής σας.

Βήμα 2: Χρήση της λειτουργίας

“Σάρωση Κειμένου” Το iOS διαθέτει μία ενσωματωμένη δυνατότητα που ονομάζεται “Σάρωση Κειμένου” που μπορεί να αναγνωρίσει κείμενο από εικόνες.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το χρησιμοποιήσετε:

 1. Βεβαιωθείτε πως η εικόνα που θέλετε να σαρώσετε είναι ανοιχτή στην οθόνη σας.
 2. Πατήστε και κρατήστε το δάχτυλό σας πάνω στο κείμενο που θέλετε να αντιγράψετε. Σε λίγα δευτερόλεπτα, θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με το αναγνωρισμένο κείμενο.
 3. Πατήστε το “Αντιγραφή” για να αντιγράψετε το κείμενο στο πρόχειρο της συσκευής σας.

Βήμα 3: Επικόλληση του Κειμένου

Αφού αντιγράψετε το κείμενο, μπορείτε να το επικολλήσετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή πεδίο κειμένου θέλετε. Κρατήστε πατημένο το πεδίο κειμένου και επιλέξτε την επιλογή “Επικόλληση” από το μενού που θα εμφανιστεί.

Σημείωση: Η λειτουργία “Σάρωση Κειμένου” βασίζεται στην αναγνώριση χαρακτήρων, οπότε η ακρίβεια της εξαρτάται από την ποιότητα της εικόνας και την καθαρότητα του κειμένου που θέλετε να αντιγράψετε.

Εκτός από τη βασική δυνατότητα αντιγραφής κειμένου από εικόνες, υπάρχουν και άλλες χρήσιμες λειτουργίες και εφαρμογές που μπορείτε να εξερευνήσετε στο iPhone σας:

 • Εφαρμογές Σάρωσης Κειμένου: Εκτός από την ενσωματωμένη λειτουργία “Σάρωση Κειμένου”, υπάρχουν και εφαρμογές τρίτων που προσφέρουν προηγμένη αναγνώριση κειμένου από εικόνες, προσφέροντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε ποικίλες περιπτώσεις.
 • Εφαρμογές “Σημειώσεων”: Οι εφαρμογές σημειώσεων μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση και διαχείριση του αντιγραμμένου κειμένου από εικόνες. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες σημειώσεις και να προσθέσετε το κείμενο εκεί για μελλοντική αναφορά.
 • Επεξεργασία Εικόνων: Εάν η εικόνα περιέχει κείμενο που θέλετε να τροποποιήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων για να βελτιώσετε την ποιότητα της εικόνας ή να επιλέξετε μόνο το συγκεκριμένο τμήμα του κειμένου.
 • Υπηρεσίες iCloud: Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε το αντιγραμμένο κείμενο σε ασφαλή αποθηκευτικά μέσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως το iCloud ή άλλες εφαρμογές αποθήκευσης για να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από διάφορες συσκευές.
Διαβάστε  SEO για Επιχειρήσεις

Καθώς εξερευνάτε αυτές τις δυνατότητες, θυμηθείτε πάντα να προστατεύετε την ιδιωτικότητά σας και να μην αποθηκεύετε ευαίσθητες πληροφορίες χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες του iOS για την εργασία με κείμενο και εικόνες που μπορείτε να ανακαλύψετε. Αναζητήστε τις λειτουργίες που σας βολεύουν καλύτερα για τις ανάγκες σας.

Αυτός είναι ο γενικός τρόπος για να αντιγράψετε κείμενο από εικόνα στο iPhone 12. Να σημειώσετε ότι η ακρίβεια της αναγνώρισης κειμένου εξαρτάται από την ποιότητα της εικόνας και την πολυπλοκότητα του κειμένου.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *