Συμβουλές μετακόμισης για να ανεβείτε επίπεδο

Αν μετακομίζετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην έχετε συσκευάσει ποτέ στη ζωή σας τίποτα. Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας δώσω μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε να χάσετε αυτό το ιδιαίτερο αντικείμενο ή να μπερδευτείτε για το πού πάει κάτι όταν έρθει η ώρα να πακετάρετε τα πράγματά σας.

Μην πακετάρετε όλα τα πράγματά σας με τη μία.

 • Μην πακετάρετε όλα τα πράγματά σας ταυτόχρονα.
 • Αν έχετε πολλά πράγματα, μην τα βάζετε όλα σε κουτιά και τα αφήνετε εκεί για μήνες. Αυτό έκανα όταν μετακόμισα από το σπίτι των γονιών μου και ήταν βλακεία! Το δωμάτιό μου ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή – κουτιά παντού, ρούχα στοιβαγμένα στο πάτωμα… Δεν μπορούσα καν να περάσω την πόρτα του δωματίου μου χωρίς να χτυπήσω κάτι ή να σκοντάψω σε κάποιο εμπόδιο (και ναι, αυτό συνέβη). Αν θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο σωστά, ξεκινήστε να πακετάρετε πράγματα που δεν θα χρειάζονται άμεση πρόσβαση αμέσως μόλις τα μαζέψετε (όπως τα χειμωνιάτικα ρούχα). Στη συνέχεια, προχωρήστε σε πράγματα που θα χρειαστούν σύντομα μετά την ημέρα της μετακόμισης (όπως οι συσκευές κουζίνας). Τέλος, τελειώστε με το να συσκευάσετε τα υπόλοιπα αντικείμενα που δεν είναι αρκετά βαριά ώστε να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά αν πέσουν στο πόδι κάποιου, αλλά αρκετά βαριά ώστε να μην μπορούν να μεταφερθούν εύκολα με το ένα χέρι, ενώ ταυτόχρονα κουβαλάτε άλλα βαριά αντικείμενα… ξέρετε τι; Απλά μην προσπαθήσετε να μεταφέρετε κάτι πολύ βαρύ ενώ ταυτόχρονα κρατάτε ένα άλλο πράγμα και με τα δύο χέρια!
Διαβάστε  Λίστα για μετακόμιση - Οδηγός Επιτυχίας

Διατηρήστε το αυτοκίνητό σας οργανωμένο και έτοιμο για αναχώρηση.

 • Κρατήστε μια λίστα συσκευασίας στο αυτοκίνητό σας.
 • Έχετε ένα κουτί για κάθε δωμάτιο του σπιτιού και ένα άλλο για το γκαράζ και το υπόγειο.
 • Όλα τα κουτιά και τα υλικά συσκευασίας θα πρέπει να βρίσκονται στο αυτοκίνητο πριν αρχίσετε να το φορτώνετε με αντικείμενα, ώστε να μην κινδυνεύουν όσο βρίσκεστε στο δρόμο.

Ετοιμάστε μια τσάντα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

 • Ετοιμάστε μια σακούλα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.
 • Η τσάντα πρέπει να περιέχει όλα τα αντικείμενα που ανήκουν στο συγκεκριμένο δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων και των διακοσμητικών.
 • Η ετικέτα στο κιτ μετακόμισης πρέπει να γράφει “κουζίνα”. Εάν έχετε πολλαπλά κιτ κουζίνας (για παράδειγμα, εάν υπάρχουν πολλές κουζίνες στο σπίτι σας), τότε αυτά θα πρέπει να φέρουν την αντίστοιχη ετικέτα: “Κουζίνα 1”, “Κουζίνα 2” κ.λπ.
 • Το κιτ μετακόμισής σας θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει όλα τα αντικείμενα από ένα δωμάτιο ταυτόχρονα- αν συσκευάζετε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα (π.χ. υπνοδωμάτια), τότε κάθε κιτ χρειάζεται το δικό του χώρο στον οποίο μπορεί να χωρέσει άνετα χωρίς να είναι πολύ στριμωγμένο ή να καταλαμβάνει πολύ χώρο κατά τη μεταφορά!

Συσκευάστε πρώτα την κουζίνα σας.

 • Η κουζίνα είναι συνήθως το μικρότερο δωμάτιο του σπιτιού, οπότε είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.
 • Είναι επίσης το πιο σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι σας. Θα περνάτε μεγάλο μέρος του χρόνου σας εκεί, οπότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι οργανωμένα και εύκολα να τα βρείτε.
 • Αν υπάρχουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να χαθούν ή να καταστραφούν κατά τη διάρκεια της ημέρας της μετακόμισης (όπως συσκευές), συσκευάστε τα πρώτα πριν προχωρήσετε σε άλλους χώρους του σπιτιού σας.
Διαβάστε  Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως στην Ελλάδα

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα συσκευασίας και τηρήστε το!

Όταν πακετάρετε, είναι σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο. Δεν θέλετε να μείνετε με τα μισά από τα πράγματά σας ακόμα συσκευασμένα όταν έρθουν οι μεταφορείς σας.

Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά κουτιά! Αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο να το παραβλέψετε, αλλά αν σας τελειώσουν στη μέση της διαδικασίας συσκευασίας και χρειαστείτε περισσότερα αμέσως, αυτό θα προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στο να μετακομίσετε τα πάντα εγκαίρως. Μάθετε πόσα κουτιά περιλαμβάνονται στην υπηρεσία μετακόμισης που σας ενδιαφέρει, καλώντας τους πριν κλείσετε τις υπηρεσίες τους ή ελέγχοντας τον ιστότοπό τους- στη συνέχεια, αγοράστε περισσότερα αν χρειαστεί (θα εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντάς τα μόνοι σας). Αν ψάχνετε τοπικά μεταφορές μετακομίσεις Περιστέρι, τότε ζητήστε προσφορές και διαβάστε κριτικές.

Καθαρίστε την ακαταστασία καθώς προχωράτε, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσος χώρος σας έχει πραγματικά απομείνει για να εργαστείτε.

 • Μην τα βάζετε όλα μαζί.
 • Μην μαζεύετε τα πάντα στο σπίτι σας ταυτόχρονα.
 • Μη μαζεύετε όλα τα πράγματά σας και μετά προσπαθείτε να βρείτε χώρο για όλα.

Μην ξεχνάτε τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας όταν συσκευάζετε πολύτιμα αντικείμενα, όπως κοσμήματα ή ηλεκτρονικές συσκευές. Μια μονάδα αποθήκευσης με κλειδαριά είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε όλα αυτά τα πράγματα ασφαλή κατά τη μετακόμιση!

Μην ξεχνάτε τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας όταν συσκευάζετε πολύτιμα αντικείμενα, όπως κοσμήματα ή ηλεκτρονικές συσκευές. Μια μονάδα αποθήκευσης με κλειδαριά είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε όλα αυτά τα πράγματα ασφαλή κατά τη μετακόμιση! Ακόμα και στην ενοικίαση φορτηγού πρέπει να έχετε ένα οργανωμένο σχέδιο.

Διαβάστε  Τι είναι οι Λαβές Εξώπορτας

Η μετακόμιση είναι καλύτερο να γίνεται σε μικρά βήματα, ώστε να μην σας καταβάλει η προσπάθεια και να μην ξεχάσετε κάτι σημαντικό

Πάρτε τα συμπεράσματα: Η μετακόμιση είναι καλύτερο να γίνεται με μικρά βήματα, ώστε να μην κατακλυστείτε και ξεχάσετε κάτι σημαντικό.

 • Να είστε ρεαλιστές σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε σε μια μέρα. Αν προσπαθήσετε να τα μαζέψετε όλα μαζί, θα σας πάρει πολύ καιρό. Αντ’ αυτού, χωρίστε το πακετάρισμα σε μικρές εργασίες που είναι διαχειρίσιμες μέσα σε μία ή δύο ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, αν μια εργασία γίνει πολύ αγχωτική (όπως το δίπλωμα των ρούχων), τότε δεν θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αν πρέπει να σταματήσετε να την κάνετε προς το παρόν, επειδή υπάρχει ακόμα ένα βήμα πριν προχωρήσετε σε κάτι άλλο!
 • Μην προσπαθείτε να κάνετε πάρα πολλά μέσα σε μια μέρα – κάντε διαλείμματα ανάλογα με τις ανάγκες σας! Αν η πλάτη σας αρχίσει να πονάει από το να κάθεστε σταυροπόδι στο πάτωμα και να διπλώνετε πουκάμισα όλο το απόγευμα ή αν τα μάτια σας αρχίσουν να καίνε από το να κοιτάτε κουτιά γεμάτα παλιές αποδείξεις από το 2007… σταματήστε! Κάντε ένα διάλειμμα από το πακετάρισμα, ώστε όταν επιστρέψουμε ανανεωμένοι αργότερα απόψε (ή αύριο το πρωί), να θυμηθούμε γιατί ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτό το τρελό πράγμα που λέγεται “μετακόμιση”!

Συμπερασματικά

Ελπίζω αυτή η ανάρτηση να σας βοήθησε να ξεκινήσετε τα δικά σας σχέδια μετακόμισης. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! Είμαστε πάντα ευτυχείς να βοηθήσουμε τους πελάτες μας με τις ανάγκες τους.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *