Συμβόλαια Ακινήτων - Ο ρόλος του Δικηγόρου

Για την πλήρη κατοχύρωση των αγοραστών ενός ακινήτου θα πρέπει κάθε αγορά ακινήτου να ανατίθεται στον κατάλληλο δικηγόρο ο οποίος εξειδικεύεται στα συμβόλαια ακινήτων και στο εμπράγματο δίκαιο (real estate). O εξειδικευμένος αυτός νομικός σας σύμβουλος θα μπορέσει να προβεί σε πλήρη νομικό έλεγχο του ακινήτου σας και να παρέχει σε εσάς την ασφάλεια ότι αγοράζετε ένα ακίνητο χωρίς νομικά προβλήματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι διαφορετικά μπορεί μετά την αγορά του ακινήτου σας θα διαπιστώσετε διεκδικήσεις ή και βάρη που δεν γνωρίζατε και να μπλέξετε σε δικαστήρια δαπανώντας πολλά χρήματα και με κίνδυνο οριστικής απώλειας του ακινήτου για το οποίο πληρώσατε.

Περαιτέρω, ο εξειδικευμένος δικηγόρος θα συντονίσει τις εργασίες του συμβολαιογράφου και θα διεξάγει ενδεχομένως όλη την γραφειοκρατική δουλειά για να είναι σίγουρος ότι το συμβόλαιο που θα γίνει θα είναι νόμιμο και χωρίς σφάλματα. Επιπλέον, θα συνεργαστεί με τον μηχανικό σας για τυχόν πολεοδομικά προβλήματα του ακινήτου για τα οποία οφείλει να σάς ενημερώσει παραθέτοντας τους σχετικούς κινδύνους. Τέλος, θα πρέπει να είναι μαζί σας στην υπογραφή του συμβολαίου για να βεβαιωθεί ότι το τελικό κείμενο του συμβολαίου σας είναι αυτό το οποίο ο ίδιος είχε εγκρίνει.

Η δουλειά του δικηγόρου συμβολαίων ακινήτων είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει ποτέ να παραλειφθεί. Η παράλειψή της μπορεί να είναι επιζήμια για τον αγοραστή, ο οποίος, αν το ακίνητο που αγόρασε έχει νομικά ελαττώματα, θα μπει σε μία χρονοβόρα και δαπανηρή σειρά δικών για να βρει το δίκιο του. Ο νομικός έλεγχος του ακινήτου σας αποτελεί επένδυση ανάλογη με την αγορά ακινήτου και είναι το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να κάνετε για να είστε σίγουροι για το μέλλον.

Διαβάστε  Έξωση σε δωρεάν παραχώρηση

Διαβάστε αναλυτικά.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *