Ποιες είναι οι υποχρεώσεις και ποια τα δικαιώματα του εργαζόμενου

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις και ποια τα δικαιώματα του εργαζόμενου;

Οι βασικότερες υποχρεώσεις του εργαζόμενου είναι, να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του στα πλαίσια της εργασιακής σχέσης, να έχει ευπρεπή παρουσία, να φέρεται ευπρεπώς σε οποιονδήποτε συναναστρέφεται με την επιχείρηση, να παρουσιάζεται υποχρεωτικώς στον προβλεπόμενο τόπο και χρόνο που έχει συμφωνηθεί και να αναχωρεί εκ της εργασίας του στον συμφωνηθέντα χρόνο.

Τα βασικότερα δικαιώματα του εργαζόμενου που προασπίζει το εργατικό δίκαιο είναι να λαμβάνει οικονομικό αντάλλαγμα, σύμφωνο με την εργατική νομοθεσία για τις υπηρεσίες που παρέχει στον εργοδότη, εντός των ημερομηνιών που έχουν συμφωνηθεί στη μεταξύ τους σύμβαση εργασίας, ο εργαζόμενος να απασχολείται σε θέση που αντιστοιχεί με το αντικείμενο εξειδίκευσης του και σύμφωνα με την ειδικότητα προσλήψεως του, δικαιούται να λαμβάνει τις άδειες, είτε άνευ είτε μετά αποδοχών που δικαιούται, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία και φυσικά να αντιμετωπίζεται από τον εργοδότη του με σεβασμό.

Ποιες άδειες προβλέπει το εργατικό δίκαιο;

To εργατικό δίκαιο αναφέρει, κάθε άδεια που δικαιούται ένας εργαζόμενος σύμφωνα με τη χρονική διάρκεια που απασχολείται στον συγκεκριμένο εργοδότη, καθώς και με το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζει και θα πρέπει να απουσιάζει από την εργασία του.

Κανονική άδεια: τη λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμβληθεί, σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου. Η χορήγηση αυτής της άδειας από τον εργοδότη γίνεται αναλογικά, με το χρονικό διάστημα που έχει απασχοληθεί ο εργαζόμενος στο συγκεκριμένο εργοδότη. Ως βάση της έχει της 20 μέρες επί πενθήμερης εργασίας και τις 24 μέρες επί εξαήμερης εργασίας και το διάστημα αυτής προσαυξάνεται, αναλογικά με τα έτη απασχόλησης του εργαζόμενου.

Διαβάστε  Πως ιδρύθηκε στη χώρα μας το Κτηματολόγιο;

Πέρα όμως από τη κανονική άδεια, το εργατικό δίκαιο προβλέπει την άδεια γέννησης τέκνου, την άδεια τοκετού και λοχείας, την άδεια γάμου, την άδεια θηλασμού και φροντίδας τέκνων, την ειδική άδεια προστασίας μητρότητας, τη γονική άδεια ανατροφής τέκνου, την ειδική άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες, την άδεια για ασθένεια μελών οικογένειας, την άδεια σχολικών επιδόσεων τέκνων, την άδεια για μετάγγιση αίματος/αιμοκάθαρση, την άδεια λόγω AIDS, την άδεια λόγω θανάτου συγγενούς, την άδεια σπουδών, την εκλογική άδεια, την άδεια αναπήρων κ.α.

Αναλυτικά στο άρθρο του δικηγόρου Καμουζή.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *