Πως να βρω καλό δικηγόρο

Η εύρεση ενός άριστου δικηγόρου είναι μια δύσκολη υπόθεση. Θα πρέπει να ζητήσετε από φίλους, συγγενείς και γνωστούς συστάσεις όταν αναζητάτε έναν εξαιρετικό δικηγόρο. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κρατικό σας δικηγορικό σύλλογο για να αναζητήσετε δικηγόρους στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις ή τους έχει αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο οργανισμό.

Πως να βρω καλό δικηγόρο – Αναζήτηση σε διαδικτυακούς καταλόγους

Αναζήτηση σε διαδικτυακούς καταλόγους δικηγόρων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην αναζήτησή σας για έναν καλό δικηγόρο και συχνά το πιο σημαντικό.

Υπάρχουν εκατοντάδες ιστότοποι που είναι αφιερωμένοι στο να βοηθούν τους ανθρώπους να βρίσκουν δικηγόρους στην περιοχή τους. Οι περισσότεροι σας επιτρέπουν να κάνετε αναζήτηση με βάση την ειδικότητα (π.χ. “διαζύγιο”), την τοποθεσία (π.χ. “Αθήνα”) ή το όνομα της εταιρείας (π.χ. “Smith & Smith LLC”). Ξεκινήστε με την αναζήτηση δικηγόροι Αθήνα και ζητήστε εκτίμηση κατόπιν ραντεβού. Άρα όταν σκεφτόμαστε το Πως να βρω καλό δικηγόρο υπάρχουν λύσεις και τρόποι.

Οι καλύτεροι ιστότοποι θα παρέχουν επίσης πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία, την εκπαίδευση και τη φήμη κάθε δικηγόρου, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποιον θα προσλάβετε ως σύμβουλό σας στο δικαστήριο ή σε εξωδικαστικές διαδικασίες, όπως οι συνεδρίες διαμεσολάβησης, όπου και οι δύο πλευρές χρειάζονται εκπροσώπηση αλλά δεν περνούν από τις παραδοσιακές δικαστικές διαδικασίες ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας.

Διαβάστε  Κάμερες σε εργασιακό χώρο και προστασία εργαζομένων

Ρωτήστε φίλους, συγγενείς ή γνωστούς για συστάσεις.

  • Ζητήστε μια σύσταση από κάποιον που εμπιστεύεστε.
  • Ζητήστε σύσταση από φίλο, μέλος της οικογένειας ή γνωστό που έχει προσλάβει δικηγόρο.
  • Το πρόσωπο πρέπει να είναι κάποιος που εμπιστεύεστε. Αν συστήσει τον δικηγόρο, τότε είναι πιθανό το άτομο αυτό να ξέρει τι λέει και να μην προσπαθεί απλώς να πουλήσει τις υπηρεσίες του συστήνοντάς τον ως καλό δικηγόρο!

Ο καλύτερος τρόπος για να προσλάβετε έναν δικηγόρο είναι από στόμα σε στόμα από κάποιον που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε

Ο καλύτερος τρόπος για να προσλάβετε έναν δικηγόρο είναι από στόμα σε στόμα από κάποιον που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Εάν ο φίλος ή ο συγγενής σας είχε θετική εμπειρία με τον δικηγόρο του, είναι πιθανό να είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του δικηγόρου και για το αν θα τον συνιστούσε ξανά. Επίσης θα μπορούσατε να ψάξετε για πληροφορίες όπως συναινετικό διαζύγιο, ώστε να ενημερωθείτε πλήρως για τις διαδικασίες.

Αν δεν έχετε φίλους ή συγγενείς που έχουν προσλάβει δικηγόρους στο παρελθόν, μην ανησυχείτε! Υπάρχουν ακόμα άλλοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε έναν εξαιρετικό νομικό εκπρόσωπο:

  • Ρωτήστε τριγύρω–οι φίλοι σας, τα μέλη της οικογένειάς σας, οι γνωστοί σας, ακόμη και οι άγνωστοι μπορεί να γνωρίζουν κάποιον που γνωρίζει κάποιον που θα μπορούσε να σας υποδείξει καλούς δικηγόρους στην περιοχή σας. Πολλοί άνθρωποι μοιράζονται επίσης τις εμπειρίες τους σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, οπότε έχετε το νου σας και για το τι λένε οι άλλοι για συγκεκριμένες εταιρείες!
  • Ελέγξτε τις καταχωρίσεις σε τοπικούς καταλόγους το Pasignosto η το Google my Business, τα οποία απαριθμούν κορυφαίους δικηγόρους με βάση την εξειδίκευσή τους σε ορισμένους τομείς (όπως το ποινικό δίκαιο). Πιθανότατα όμως θα χρειαστείτε αρκετά περισσότερα από μία μόνο παραπομπή προτού αποφασίσετε αν κάποιος θα σας εκπροσωπήσει ή όχι κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας- βεβαιωθείτε ότι αξίζει τον κόπο να πάρετε μια τόσο μεγάλη απόφαση βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στις αρχικές εντυπώσεις!”
Διαβάστε  Αγορά Ακινήτου και έλεγχος τίτλων

Συμπερασματικά

Αφού βρείτε έναν δικηγόρο, είναι σημαντικό να τον συναντήσετε και να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλος για την περίπτωσή σας. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και μη φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις!

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *