Πως μπορώ να βρω το ακίνητο μου στο κτηματολόγιο

Για να εντοπίσετε το ακίνητό σας στο κτηματολόγιο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ελέγξετε το κτηματολογικό στάδιο της περιοχής σας. Μπορείτε να κάνετε αυτό τον έλεγχο επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου και πηγαίνοντας στην ενότητα “Ενημέρωση για την κτηματογράφηση”.

Εάν η περιοχή σας βρίσκεται σε στάδιο προανάρτησης ή ανάρτησης, μπορείτε να βρείτε το ακίνητό σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Εύρεση ακινήτου”. Για αυτό, θα πρέπει να διαθέτετε τα εξής στοιχεία:

Τον αριθμό ΚΑΕΚ του ακινήτου σας.
Τον αύξοντα αριθμό του ακινήτου σας, εάν υπάρχει.
Τον κωδικό του Δήμου ή της Δημοτικής Ενότητας όπου βρίσκεται το ακίνητό σας.
Τον κωδικό της Ταχυδρομικής Κωδικής (Τ.Κ.) της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό σας.
Εάν η περιοχή σας έχει ολοκληρωθεί στο κτηματολόγιο, μπορείτε να βρείτε το ακίνητό σας μέσω της εφαρμογής “Πρόσβαση στα κτηματολογικά στοιχεία των ακινήτων μου”. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς πρόσβασης σας στο Taxisnet.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “Εύρεση ακινήτου,” έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε την ακίνητη περιουσία σας σε πραγματικό χρόνο, εκμεταλλευόμενοι τον χάρτη της Ελλάδας. Για να το επιτύχετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέξτε την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητό σας.
 2. Καταχωρίστε τα λεπτομερή στοιχεία του ακινήτου, όπως ο αριθμός ΚΑΕΚ, ο αύξον αριθμός και ο κωδικός του Δήμου ή της Δημοτικής Ενότητας.
 3. Πατήστε το κουμπί “Αναζήτηση.”
Διαβάστε  Εύρεση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου e-ΕΦΚΑ (ΑΜΑ ΙΚΑ) ηλεκτρονικά

Η εφαρμογή θα παρουσιάσει το ακίνητό σας στο χάρτη, παρέχοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του, όπως αριθμός ΚΑΕΚ, αύξον αριθμός, έκταση, είδος χρήσης και ιδιοκτήτης.

Στη συνέχεια, για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή “Πρόσβαση στα κτηματολογικά στοιχεία των ακινήτων μου,” μπορείτε να δείτε τα πλήρη κτηματολογικά στοιχεία των ακινήτων σας, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων πληροφοριών:

 • Αριθμός ΚΑΕΚ
 • Αριθμός τεμαχίου
 • Έκταση
 • Είδος χρήσης
 • Ιδιοκτήτες
 • Δικαιώματα
 • Υποθήκες
 • Περιορισμοί

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Εισέλθετε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας στο Taxisnet.
 2. Επιλέξτε την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητό σας.
 3. Καταχωρίστε τον αριθμό ΚΑΕΚ του ακινήτου σας.
 4. Πατήστε το κουμπί “Αναζήτηση”.

Τότε, η εφαρμογή θα παρουσιάσει τα πλήρη κτηματολογικά στοιχεία του ακινήτου σας.

Συμβουλές:

 • Αν δεν γνωρίζετε τον αριθμό ΚΑΕΚ του ακινήτου σας, μπορείτε να τον βρείτε στην πράξη σύστασης του ακινήτου, στο συμβόλαιο αγοράς ή πώλησης του ακινήτου, ή στο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας του ακινήτου.
 • Εάν το ακίνητό σας βρίσκεται σε περιοχή που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προανάρτησης ή της ανάρτησης, μπορεί να μην έχει καταχωριστεί ακόμα στο κτηματολόγιο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλλετε δήλωση ιδιοκτησίας στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.
 • Εάν το ακίνητό σας βρίσκεται σε περιοχή που βρίσκεται στο στάδιο του οριστικού, αλλά δεν εμφανίζεται στην εφαρμογή “Πρόσβαση στα κτηματολογικά στοιχεία των ακινήτων μου”, μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος στην καταχώρησή του. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *