Πως να περάσω τα σήματα οδήγησης Στρατηγι

Αναλυτικός οδηγός για να περάσεις τα σήματα οδήγησης

Τα σήματα οδήγησης είναι μια σημαντική πτυχή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). Οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν τα σήματα οδήγησης για να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους.

Για να περάσεις τα σήματα οδήγησης στις εξετάσεις οδήγησης, πρέπει να γνωρίζεις τις εξής έννοιες:

 • Τύποι σημάτων οδήγησης: Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι σημάτων οδήγησης: τα προειδοποιητικά και τα απαγορευτικά. Τα προειδοποιητικά σήματα προειδοποιούν τους οδηγούς για πιθανούς κινδύνους, ενώ τα απαγορευτικά απαγορεύουν συγκεκριμένες ενέργειες.
 • Έννοιες που χρησιμοποιούνται στα σήματα οδήγησης: Τα σήματα οδήγησης χρησιμοποιούν διάφορες έννοιες για να μεταδώσουν το μήνυμά τους. Οι πιο συνηθισμένες έννοιες είναι οι εξής:
  • Γραμμή: Μια γραμμή υποδηλώνει ένα όριο ή μια κατεύθυνση κίνησης.
  • Σχήμα: Το σχήμα ενός σήματος οδήγησης υποδηλώνει το είδος του σήματος. Για παράδειγμα, τα κυκλικά σήματα είναι προειδοποιητικά, ενώ τα τριγωνικά σήματα είναι απαγορευτικά.
  • Χρώμα: Το χρώμα ενός σήματος οδήγησης υποδηλώνει τη σοβαρότητα του μηνύματος. Για παράδειγμα, τα κίτρινα σήματα είναι προειδοποιητικά, ενώ τα κόκκινα σήματα είναι απαγορευτικά.

Για να μάθεις τα σήματα οδήγησης, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές:

 • Διάβασε το βιβλίο του ΚΟΚ: Το βιβλίο του ΚΟΚ περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να μάθεις τα σήματα οδήγησης.
 • Πάρε μαθήματα από έμπειρο εκπαιδευτή: Ένας έμπειρος εκπαιδευτής μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις τα σήματα οδήγησης και να εξασκηθείς στην αναγνώρισή τους.
 • Πάρε μέρος σε σεμινάρια σημάτων οδήγησης: Υπάρχουν πολλά σεμινάρια σημάτων οδήγησης που προσφέρονται από ιδιωτικές εταιρείες. Αυτά τα σεμινάρια μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις τα σήματα οδήγησης γρήγορα και αποτελεσματικά.
 • Εξασκήσου στην αναγνώριση των σημάτων οδήγησης: Η καλύτερη μέθοδος για να μάθεις τα σήματα οδήγησης είναι να εξασκηθείς στην αναγνώρισή τους. Μπορείς να εξασκηθείς βλέποντας φωτογραφίες των σημάτων οδήγησης ή απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα σήματα οδήγησης.
Διαβάστε  Αλεξίσφαιρα Φυλάκια - Οδηγός για την σωστή επιλογή

Συγκεκριμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να εξασκηθείς στην αναγνώριση των σημάτων οδήγησης:

 • Κάνε ένα τεστ σημάτων οδήγησης: Υπάρχουν πολλά τεστ σημάτων οδήγησης διαθέσιμα στο διαδίκτυο ή σε βιβλία. Τα τεστ σημάτων οδήγησης μπορούν να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τα σημεία στα οποία δυσκολεύεσαι και να εξασκηθείς στις ερωτήσεις που σου προκαλούν πρόβλημα.
 • Δες φωτογραφίες σημάτων οδήγησης: Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες και εφαρμογές που προσφέρουν φωτογραφίες σημάτων οδήγησης. Μπορείς να δεις τις φωτογραφίες και να προσπαθήσεις να αναγνωρίσεις το είδος του σήματος και το μήνυμά του.
 • Πήγαινε μια βόλτα με το αυτοκίνητο και δες τα σήματα οδήγησης: Όταν είσαι στο δρόμο, προσπάθησε να αναγνωρίσεις τα σήματα οδήγησης που βλέπεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να εξασκηθείς στην αναγνώριση των σημάτων οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες.

Με λίγη προσπάθεια και εξάσκηση, θα μπορέσεις να μάθεις τα σήματα οδήγησης και να περάσεις στις εξετάσεις οδήγησης.

Εδώ είναι μερικά επιπλέον tips για να περάσεις τα σήματα οδήγησης:

 • Μην αγχώνεσαι! Το να ξέρεις τα σήματα οδήγησης είναι μόνο ένα μέρος των εξετάσεων οδήγησης. Αν είσαι καλά προετοιμασμένος, θα είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις στην πίεση των εξετάσεων.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *