Λίστα για μετακόμιση

Αν μετακομίζετε, οι πιθανότητες είναι ότι είστε απασχολημένοι με εκατομμύρια άλλα πράγματα. Μπορεί εύκολα να αναβάλλετε την οργάνωση των πραγμάτων σας μέχρι να έρθει η ώρα να τα μαζέψετε. Αλλά αν δεν οργανωθείτε εκ των προτέρων, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε όταν φτάσει η μέρα της συσκευασίας. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι η μετακόμισή σας θα κυλήσει ομαλά:

Πίνακας Περιεχομένου

Κάντε μια λίστα για μετακόμιση.

 • Φτιάξτε μια λίστα. Αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, κάντε απογραφή των πραγμάτων σας. Σημειώστε τι υπάρχει σε κάθε δωμάτιο και πού ανήκει. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι πρέπει να συσκευαστεί και να οργανωθεί πριν από τη μετακόμιση, καθώς και πόσο χώρο θα χρειαστείτε όταν όλα θα βρίσκονται στο νέο τους σπίτι.
 • Οργανωθείτε! Μόλις καταγράψετε όλα τα πράγματά σας, περάστε ξανά από κάθε δωμάτιο – αυτή τη φορά φτιάξτε σωρούς με βάση το τι πρέπει να μείνει στην οικογένεια (όπως τα ρούχα), τι πρέπει να πάει σε αποθήκη (όπως τα χειμωνιάτικα παλτά) και τι μπορεί να δωριστεί ή να πεταχτεί εντελώς (παλιά παιχνίδια).
Διαβάστε  Μεταφορές Μετακομίσεις Φάληρο

Όταν έρθει η ώρα να πακετάρετε όλα αυτά τα κουτιά, βεβαιωθείτε ότι έχουν σαφείς ετικέτες, ώστε όλοι να ξέρουν πού πάνε τα πράγματα όταν φτάσουν στο νέο τους σπίτι!

Απαλλαγείτε από πράγματα που δεν χρειάζεστε.

Το πρώτο βήμα για να πακετάρετε είναι να ξέρετε τι έχετε. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά το περιεχόμενο του σπιτιού τους μέχρι να αρχίσουν να το κοιτάζουν.

Μην πακετάρετε πράγματα που είναι σπασμένα ή που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κάτι τους τελευταίους έξι μήνες, οι πιθανότητες είναι καλές ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά και μπορεί να πάει στα σκουπίδια χωρίς ενοχές. Οι τοπικές αναζητήσεις είναι οι πιο στοχευμένες. Αναζητήστε για μετακομίσεις ίλιον αν είστε στη περιοχή και διαβάστε κριτικές.

Το ίδιο ισχύει και για αντικείμενα που είναι πολύ μεγάλα ή βαριά: Προσπαθήστε να μην πάρετε τίποτα μεγαλύτερο από μια μικρή βαλίτσα με ρόδες στο αεροπλάνο- οι εταιρείες μετακόμισης χρεώνουν με βάση το βάρος, οπότε το ελαφρύτερο είναι καλύτερο!

Συσκευάστε πρώτα τα ρούχα σας.

 • Τα ρούχα είναι τα πιο εύκολα στη συσκευασία. Μπορούν να διπλωθούν και να στοιβαχτούν όμορφα και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στα κουτιά.
 • Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να καταστραφούν ή να φαίνονται φθαρμένα.
 • Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι, το να ξεπακετάρετε πρώτα τα ρούχα σας, σας διευκολύνει να βρείτε αυτά που χρειάζεστε όταν έρθει η ώρα να ντυθείτε!

Αγοράστε κουτιά ή φτιάξτε κουτιά από υλικά που έχετε πρόχειρα, όπως κουτιά δημητριακών και αυγών, χάρτινα ποτήρια καφέ και εφημερίδες.

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά κουτιά.
 • Αγοράστε το σωστό είδος κουτιού για τα πράγματά σας.
 • Αγοράστε τις προμήθειες μετακόμισης πριν από τη μετακόμιση, ώστε να τις έχετε στη διάθεσή σας όταν τις χρειάζεστε, και μην ξεχάσετε άλλα υλικά συσκευασίας, όπως ταινία, μαρκαδόρους και ψαλίδια!
Διαβάστε  Τι είναι οι Λαβές Εξώπορτας

Βάλτε τα βαριά αντικείμενα σε μικρά κουτιά, ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο φορτηγό μετακόμισης ή στη μονάδα αποθήκευσης.

Εάν συσκευάσετε τα βαριά αντικείμενα σε μικρά κουτιά, θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο φορτηγό μετακόμισης ή στη μονάδα αποθήκευσης. Εάν συσκευάσετε βαριά αντικείμενα σε μεγάλα κουτιά, θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν μετακινείτε πράγματα, είναι ευκολότερο να χειριστείτε μικρότερα έπιπλα από ό,τι μεγαλύτερα – επομένως, αν ο στόχος σας είναι να εξοικονομήσετε χρήματα από τα έξοδα μετακόμισης ή/και να βεβαιωθείτε ότι όλα τα πράγματά σας θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους χωρίς ζημιές, είναι καλύτερο να τα συσκευάσετε πρώτα σε μικρότερα κουτιά!

Τυλίξτε εύθραυστα αντικείμενα σε εφημερίδα ή μεμβράνη φυσαλίδων και στη συνέχεια συσκευάστε τα σε μεγαλύτερα κουτιά με φιστίκια συσκευασίας.

Δεν είναι καλή ιδέα να τυλίγετε εύθραυστα αντικείμενα σε εφημερίδα ή μεμβράνη και στη συνέχεια να τα συσκευάζετε σε μεγαλύτερα κουτιά με φιστίκια συσκευασίας. Το μελάνι από το χαρτί εφημερίδας θα τρίβεται στην επιφάνεια του αντικειμένου και θα το κάνει να φαίνεται βρώμικο, γι’ αυτό και δεν συνιστούμε να τυλίγετε εξαρχής σε εφημερίδα.

Τα φιστίκια συσκευασίας είναι επίσης φτιαγμένα από πλαστικό και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά αν κολλήσουν μέσα σε ευαίσθητα αντικείμενα, όπως γυάλινα βάζα, πορσελάνινα ειδώλια ή ακόμη και βιβλία που έχουν δεθεί με κόλλα αντί για κλωστή ραψίματος (κάτι που χρησιμοποιείται στα περισσότερα σκληρά βιβλία). Επιπλέον, μόλις ανοίξετε το κουτί σας γεμάτο φιστίκια συσκευασίας -που είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε να τα αγγίξετε- θα μείνετε με όλα αυτά τα μικρά κομμάτια αφρού παντού!

Τέλος, το χαρτί περιτυλίγματος δεν είναι αρκετά ανθεκτικό για την προστασία εύθραυστων αντικειμένων κατά τη μεταφορά: αν υπάρχουν σκισίματα ή σχισίματα στο χαρτί περιτυλίγματος γύρω από το αντικείμενό σας όταν αυτό φτάσει στον προορισμό του, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει απευθείας σε εσάς ως αποστολέα και όχι σε ατύχημα που προκλήθηκε από τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους κατά τη διαδρομή.

Διαβάστε  Δημιουργία Λογοτύπου - Διαδικασία και Σημασία

Αναζητήστε τοπικά για μεταφορική εταιρεία. Ψάξτε για μεταφορές μετακομίσεις Πετρούπολη στρατηγικά και ρωτήστε για προσφορές.

Βάλτε μικρά, χαλαρά αντικείμενα σε σφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες για εύκολη πρόσβαση κατά το ξεπακετάρισμα.

 • Αποθηκεύστε μικρά, χαλαρά αντικείμενα σε σφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες για εύκολη πρόσβαση κατά το ξεπακετάρισμα.
 • Χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες για την αποθήκευση κοσμημάτων, κλειδιών και άλλων τιμαλφών.
 • Χρησιμοποιήστε τες για να αποθηκεύσετε είδη υγιεινής και φάρμακα.
 • Αποθηκεύστε τα ρούχα που είναι βρώμικα ή βρεγμένα σε ξεχωριστή σακούλα μέχρι να πλυθούν ή να στεγνώσουν.

Σημειώστε όλα τα κουτιά με ανεξίτηλο μαρκαδόρο και κρατήστε τα στοιβαγμένα με τάξη για εύκολο ξεπακετάρισμα μετά το τέλος της μετακόμισης. Μην ξεχάσετε να επισημάνετε τυχόν τιμαλφή σε περίπτωση που οι μεταφορείς κάνουν κάποιο λάθος!

 • Σημειώστε όλα τα κουτιά με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.
 • Κρατήστε τα τακτοποιημένα για εύκολο ξεπακετάρισμα.
 • Μην ξεχάσετε να σημειώσετε τα τιμαλφή σας σε περίπτωση που οι μεταφορείς κάνουν κάποιο λάθος!

Οργανωθείτε πριν αρχίσετε να πακετάρετε, ώστε να μπορέσετε να συσκευάσετε τα πάντα αποτελεσματικά

Το πρώτο βήμα για να πακετάρετε είναι να φτιάξετε έναν κατάλογο με τα πράγματα που θέλετε να πακετάρετε. Εάν δεν έχετε μετακομίσει ποτέ στο παρελθόν, αυτό μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο έργο. Αλλά μην ανησυχείτε: με λίγο προγραμματισμό και οργάνωση εκ των προτέρων, είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλό.

 • Απαλλαγείτε από πράγματα που δεν χρειάζεστε πια! Η δωρεά ανεπιθύμητων αντικειμένων μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το άγχος, καθώς και να δημιουργήσετε χώρο στο σπίτι σας για τα σημαντικά πράγματα (όπως το κρεβάτι σας). Δωρίστε αντικείμενα όπως ρούχα και παπούτσια που δεν σας ταιριάζουν πλέον ή είναι φθαρμένα πέρα από κάθε επισκευή- χαλασμένες συσκευές- παλιά ηλεκτρονικά είδη- ξεπερασμένα βιβλία και περιοδικά- παιχνίδια που ανήκουν σε παιδιά που έχουν μεγαλώσει (ή έχουν μετακομίσει)- σκεύη κουζίνας που δεν λειτουργούν πλέον σωστά (και επομένως δεν αξίζει να επισκευαστούν).
 • Συσκευάστε πρώτα τα ρούχα επειδή καταλαμβάνουν πολύ χώρο – και στη συνέχεια προχωρήστε σε μικρότερα αντικείμενα όπως βιβλία, παπούτσια και είδη υγιεινής μόλις υπάρχει χώρος γι’ αυτά σε κουτιά ή σακούλες στα ράφια ή κάτω από κρεβάτια/ντουλάπες/κ.λπ.

Συμπερασματικά

Ορίστε, λοιπόν, ο κατάλογός μας με τους καλύτερους τρόπους οργάνωσης πριν από μια μετακόμιση. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε με τη συσκευασία και την οργάνωσή σας! Αν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με κάποια από τις συμβουλές μας, μη διστάσετε να τις αφήσετε στα σχόλια παρακάτω.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *