αρθροσκόπηση

Η αρθροσκόπηση είναι μια χειρουργική τεχνική που επιτρέπει την εξέταση του εσωτερικού μιας άρθρωσης. Η αρθροσκόπηση χρησιμοποιείται συνήθως για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων των αρθρώσεων, όπως τραυματισμοί στο γόνατο, τον ώμο και τον αστράγαλο.

Η αρθροσκόπηση είναι μια ενδοσκοπική τεχνική η οποία χρησιμοποιείται για την εξέταση του εσωτερικού των αρθρώσεων και χρησιμοποιείται τόσο για τη διάγνωση όσο και για τη θεραπεία.

Η αρθροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξέταση του εσωτερικού των αρθρώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη διάγνωση όσο και για τη θεραπεία προβλημάτων των αρθρώσεων. Η αρθροσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο γόνατο, το ισχίο, τον ώμο, τον καρπό ή τον αστράγαλο.

Η αρθροσκόπηση επιτρέπει στους χειρουργούς να δουν το εσωτερικό μιας άρθρωσης χωρίς να κάνουν μεγάλες τομές ή να κόβουν μυς ή τένοντες (όπως συμβαίνει με τις ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις). Ο χειρουργός εισάγει μια μικροσκοπική κάμερα μέσα στο σώμα μέσω μιας τομής που γίνεται στο δέρμα κοντά στο σημείο στο οποίο θέλει να έχει πρόσβαση για να δει την περιοχή-στόχο- αυτό ονομάζεται αρθροσκόπιο. Δημιουργώντας ελάχιστη διαταραχή των περιβαλλόντων ιστών και των δομών μέσα στην ίδια την κοιλότητα της άρθρωσης (την υποχόνδρια οστική πλάκα), επιτρέπει την απεικόνιση των επιφανειών του χόνδρου μέσα στο κανονικό τους επίπεδο -αντί να τις βλέπει από πάνω όπως γίνεται κατά την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση-, γεγονός που επιτρέπει την αξιολόγηση για βλάβες που προκαλούνται από τραυματικές βλάβες, όπως ρήξεις μηνίσκων.

Διαβάστε  Τι είναι η αρθροπλαστική ισχίου

Η αρθροσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων του γόνατος, του ισχίου, του ώμου, του καρπού, του αστραγάλου και του αγκώνα.

Η αρθροσκόπηση γόνατος είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική επέμβαση, που σημαίνει ότι ο χειρουργός δεν χρειάζεται να κάνει μεγάλες τομές στο δέρμα. Αντ’ αυτού, ανοίγονται μικρές οπές στο σώμα και τα εργαλεία εισάγονται μέσω αυτών των ανοιγμάτων. Η αρθροσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων των αρθρώσεων, όπως η ρήξη χόνδρου ή συνδέσμων, καθώς και για την αφαίρεση χαλαρών σωμάτων από τις αρθρώσεις.

Αρθροσκόπηση και αρθροπλαστική: Πρόκειται για μια πολύ συχνή διαδικασία με 1 στους 40 ανθρώπους να υποβάλλεται σε αρθροσκόπηση κάθε χρόνο.

Η αρθροσκόπηση είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία μια μικρή κάμερα εισάγεται στην άρθρωση. Ο χειρουργός μπορεί στη συνέχεια να δει το εσωτερικό αυτής της άρθρωσης και να κάνει επισκευές ή να αφαιρέσει κατεστραμμένο ιστό.

Η αρθροσκόπηση συχνά περιλαμβάνει αρθροπλαστική (χειρουργική επέμβαση στην άρθρωση), η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την αφαίρεση χαλαρού χόνδρου, την εξομάλυνση κατεστραμμένων επιφανειών ή την αποκατάσταση σχισμένων συνδέσμων.

Η αρθροσκόπηση μπορεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει η θεραπεία: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων στις αρθρώσεις.

Η αρθροσκόπηση μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει η θεραπεία: Η αρθροσκόπηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων των αρθρώσεων.

Τι είδους προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει η αρθροσκόπηση;

Η αρθροσκοπική χειρουργική χρησιμοποιείται για τη διόρθωση προβλημάτων στα οστά, στους χόνδρους και στα μαλακά μόρια, όπως οι σύνδεσμοι. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας (αρθρίτιδα φθοράς), η οποία επηρεάζει περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους μόνο στην Αγγλία. Αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης περιλαμβάνει την κοπή στην άρθρωση με τη χρήση μιας μικροσκοπικής κάμερας που εισάγεται μέσω μιας μικρής τομής – συνήθως μήκους μικρότερου από 2 εκατοστά – έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια τυχόν κατεστραμμένες περιοχές στο εσωτερικό της άρθρωσης χωρίς να καταστραφεί ο υγιής ιστός που βρίσκεται κοντά ή να προκληθεί περαιτέρω πόνος κατά τη διάρκεια του χρόνου ανάρρωσης στη συνέχεια, επειδή δεν υπάρχει ανάγκη ούτε για φάρμακα γενικής αναισθησίας! Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε επίσης λιγότερο χρόνο διακοπής μεταξύ των ραντεβού, καθώς δεν θα υπάρχει πρήξιμο γύρω από το σημείο όπου έχουμε χειρουργήσει το γόνατο/πόδι/αγκώνα κ.λπ.”.

Διαβάστε  Φλεγμονή στο Ισχίο - Οδηγός Επιβίωσης

Συμπερασματικά

Η αρθροσκόπηση είναι μια πολύ συχνή διαδικασία, καθώς πολλοί άνθρωποι υποβάλλονται σε αρθροσκόπηση κάθε χρόνο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλες τις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του γόνατος, του ισχίου, του ώμου, του καρπού, του αστραγάλου και του αγκώνα.

Από Pressinaction

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *