Κατασκευή ιστοσελίδας μόνος σου. Με τη βοήθεια κάποιας πλατφόρμας κατασκευής ιστοσελίδων μας, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα μέσα σε λίγα λεπτά.
Κατασκευή ιστοσελίδας μόνος σου – Καταχώριση ονόματος τομέα
Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, πρέπει να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα. Αυτή είναι η διεύθυνση ιστού για τον ιστότοπό σας και πρέπει να καταχωρηθεί πριν μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο.
Μπορείτε να αγοράσετε ένα όνομα τομέα από διάφορες εταιρείες που παρέχουν αυτή την υπηρεσία, όπως η GoDaddy και η 1&1 Internet AG. Το πιο σημαντικό πράγμα κατά την επιλογή ενός ονόματος τομέα είναι ότι θα πρέπει να είναι εύκολο για τους ανθρώπους που επισκέπτονται τον ιστότοπό σας ή ακούν γι’ αυτόν από στόμα σε στόμα (ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο) αργότερα στη ζωή τους να θυμούνται τι έβλεπαν όταν τον πρωτοσυνάντησαν! Θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά σύντομο, ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο στην οθόνη, αλλά και αρκετά μεγάλο, ώστε να μην μπερδεύει τους επισκέπτες με έναν άλλο παρόμοιο ηχητικά ιστότοπο που υπάρχει ήδη κάπου αλλού στο διαδίκτυο”.
Δημιουργία λογότυπου (δωρεάν vs premium plan)
Η δημιουργία λογότυπου αποτελεί σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός ιστότοπου. Ο σχεδιασμός λογότυπου προσφέρεται ως δωρεάν υπηρεσία με όλα τα πακέτα και μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά στο premium πακέτο.
Ο σχεδιασμός λογότυπου δεν περιλαμβάνεται σε κανένα από τα προγράμματά μας.
Εγκατάσταση ιστότοπου (φιλοξενία και πρότυπα)
- Φιλοξενία:
Φιλοξενία: Η φιλοξενία είναι ο χώρος στον οποίο θα αποθηκευτεί η ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να αγοράσετε φιλοξενία από μια εταιρεία ή να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν υπηρεσία όπως το WordPress.org. Η τελευταία επιλογή είναι πιο δημοφιλής επειδή σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε θέμα ή πρόσθετο χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε γι’ αυτά, αλλά και οι δύο επιλογές είναι βιώσιμες επιλογές για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τον δικό τους ιστότοπο.
- Πρότυπα:
Τα πρότυπα είναι προκατασκευασμένα σχέδια που επιτρέπουν στους χρήστες με μικρή εμπειρία στην ανάπτυξη ιστοσελίδων (όπως εσείς) να ξεκινήσουν γρήγορα, παρέχοντας όλο το πλαίσιο που απαιτείται για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ιστότοπου ή ιστολογίου. Είναι επίσης ευκολότερα στο εύρος ζώνης από ό,τι θα ήταν η προσαρμοσμένη κωδικοποίηση! Σίγουρα όμως θα χρειαστείτε επαγγελματίες για προχωρημένες τεχνικές. Η κατασκευή ιστοσελίδων έχει πολλαπλά μονομάτια.
Δημιουργία περιεχομένου
Η δημιουργία περιεχομένου αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε ιστότοπου. Είναι αυτό που κάνει τον ιστότοπό σας μοναδικό και συμβάλλει στη δημιουργία της ταυτότητας της μάρκας σας στα μάτια των επισκεπτών. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι περιεχομένου, μεταξύ των οποίων:
- αναρτήσεις στο ιστολόγιο
- Λευκές βίβλοι και ηλεκτρονικά βιβλία (μεγαλύτερα κομμάτια)
- Infographics (οπτικές αναπαραστάσεις)
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αρχεία βίντεο ή ήχου, αν και αυτές οι μορφές είναι λιγότερο διαδεδομένες από το γραπτό υλικό, επειδή η παραγωγή τους διαρκεί περισσότερο και καταναλώνουν περισσότερους πόρους από το τμήμα πληροφορικής σας.
Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε περιεχόμενο είναι να συνεργαστείτε με συγγραφείς που έχουν εμπειρία στη δημιουργία ιστολογίων για επιχειρήσεις όπως η δική σας–αυτό θα διασφαλίσει ότι το μήνυμά σας περνάει με σαφήνεια σε κάθε κομμάτι που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο! Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η κατασκευή Eshop, προτείνεται να μιλήσετε με επαγγελματίες.
Κατασκευή ιστοσελίδας μόνος σου – Φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπο
Μια φόρμα επικοινωνίας είναι ένας τρόπος για να στείλετε πληροφορίες από τον ιστότοπό σας στο άτομο που τη δημιούργησε. Ονομάζεται επίσης ηλεκτρονική φόρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς, όπως η συλλογή δεδομένων ή η λήψη ανατροφοδότησης από τους επισκέπτες.
Για να προσθέσετε μια φόρμα επικοινωνίας:
- Μεταβείτε στη διεύθυνση [ο ιστότοπός σας]/wp-content/plugins/contact-form-7/.
- Κατεβάστε το αρχείο του πρόσθετου με όνομα contact-form-7-[αριθμός έκδοσης].zip κάνοντας κλικ στο “Λήψη” δίπλα στο όνομά του στη λίστα των διαθέσιμων πρόσθετων (αυτό θα κατεβάσει το αρχείο στον υπολογιστή σας). Αποσυμπιέστε αυτό το αρχείο, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα αρχειοθέτησης όπως το WinZip (Windows) ή το Stuffit Expander (Mac).
- Ανοίξτε το ταμπλό του WordPress πηγαίνοντας εδώ και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας όταν σας ζητηθεί- στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Plugins” κάτω από το Εργαλεία στην αριστερή πλευρά της γραμμής μενού πάνω από όπου βλέπετε όλα τα εγκατεστημένα πρόσθετα που αναφέρονται κάτω από το “Εγκατεστημένα πρόσθετα”. Θα πρέπει να δείτε ένα νέο πλαίσιο να εμφανίζεται κάτω από αυτή την επικεφαλίδα με τίτλο “Add New” (Προσθήκη νέου). Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί, το οποίο θα εμφανίσει ένα άλλο παράθυρο που θα σας ρωτήσει τι είδους πρόσθετο θέλετε; Επιλέξτε Contact Forms 7 – Contact Form Builder από το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το κουμπί Add New και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Install Now στην κάτω δεξιά γωνία, αφού βεβαιωθείτε ότι όλα τα απαιτούμενα πεδία έχουν συμπληρωθεί σωστά, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου Description όπου προτείνω να βάλετε κάτι σαν: “Προσθέτει φόρμες επικοινωνίας εύκολα μέσω των κλάσεων css”.
Πώς να ξεκινήσετε με ιστότοπους
Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, θα έχετε έναν ιστότοπο που θα επικοινωνεί το εμπορικό σήμα και τις υπηρεσίες σας στους δυνητικούς πελάτες.
Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:
- Επιλέξτε ένα όνομα τομέα για τον ιστότοπό σας. Πρόκειται για τη διεύθυνση URL που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες για να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας (για παράδειγμα, www.myexamplewebsite.com). Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα κατάλληλο όνομα που να ταιριάζει με αυτό που κάνετε και πώς γράφεται σωστά, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να το βρουν εύκολα στις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google ή το Bing!
- Ο σχεδιασμός λογότυπων/γραφικών/διαφημίσεων μπορεί να είναι διασκεδαστικός αλλά και προκλητικός αν δεν έχετε συνηθίσει να εργάζεστε με σχεδιαστικά προγράμματα όπως το Adobe Illustrator ή το Photoshop στο παρελθόν – μπορεί να φαίνονται δυσβάσταχτα στην αρχή αλλά μόλις μάθετε πώς λειτουργούν γίνεται πολύ πιο εύκολο!
Μόλις τακτοποιηθούν αυτά τα πράγματα, θα χρειαστεί να δημιουργηθεί και κάποιο περιεχόμενο – άρθρα κειμένου που περιγράφουν τις υπηρεσίες/προϊόντα που προσφέρουμε κ.λπ…
Συμπερασματικά
Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας ενός ιστότοπου. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια, μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω!